Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu la o țuicărie din comuna Feldru

1 53

pompierii

Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineață la un imobil ce adăpostea un cazan de țuică în localitatea Nepos din comuna bistrițeană Feldru.

La fața locului au intervenit două echipaje ale pompierilor militari năsăudeni, cu autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD, sprijiniţi de patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Feldru cu autospeciala din dotare.

În momentul izbucnirii incendiului, în interior se aflau 3 persoane, toate reuşind să se autoevacueze în condiţii de siguranţă. În urma recunoaşterii, salvatorii au constatat că acoperişul imobilului, pe o suprafaţă de circa 30 mp, şi interiorul acestuia erau cuprinse de flăcări.

Intervenţia a durat aproximativ două ore, pompierii militari reuşind să împiedice degradarea instalaţiei cazanului de ţuică, ce era confecţionat din cupru. Au ars: acoperişul imobilului în totalitate, un motor electric, 4 butoaie de plastic şi o canapea.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind utilizarea unui coş (burlan) de fum neprotejat sau amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More