Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu la spitalul Humanitas din Cluj-Napoca. S-a afectat planul roșu de intervenție – VIDEO

0 880

Un incendiu a izbucnit, joi seară, la un spital privat din Cluj-Napoca, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Toţi cei 29 de pacienţi au fost evacuaţi, 20 dintre ei fiind transportaţi la alte unităţi medicale, iar ceilalţi optând să meargă acasă. Incendiul a fost stins, iar cauza acestuia urmează să fie stabilită.

”Pompierii de la Detaşamentul 1 intervin în aceste momente la un incendiu produs la un spital privat de pe strada Frunzişului. A fost activat planul roşu începând cu ora 22:50. Până acum nu sunt anunţate victime, iar în jur de 20 de pacienţi au fost evacuaţi de către pompieri”, a transmis ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, spitalul Med Life Humanitas este inundat cu fum.

”Până în acest moment au fost evacuaţi 26 de pacienţi, dintre care patru sunt transportaţi la alte unităţi spitaliceşti. Incendiul este lichidat, iar pompierii efectuează recunoaşterea în întreg spitalul”, a anunţat ISU Cluj.

Potrivit ISU Cluj, Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat în jurul orei 00.25.

”Apelul de urgență a venit în jurul orei 22:32, iar incendiul s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului. Imobilul a fost inundat cu fum, astfel că am declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44. Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare. Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI. Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. Din totalul de 29 de pacienţi, 20 au fost evacuaţi la unităţile spitaliceşti de către ambulanţele SMURD şi SAJ. Ceilalţi 9 au optat să ajungă la propriul domiciliu”, a precizat sursa citată.

Cauza producerii incendiului urmează să fie stabilită de o comisie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More