Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu la un bloc în Cluj. Oamenii refugiați pe acoperiș. S-a activat planul roșu de intervenție – FOTO

0 1.607

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Cluj după un incendiu puternic ce a izbucnit la un bloc din Cluj-Napoca.

Este vorba despre un incendiu izbucnit la subsolul unui bloc de locuințe situat pe strada Oașului din Cluj-Napoca, la fața locului intervenind mai multe echipaje de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Cluj, dar și echipaje de ambulanță, terapie intensivă mobilă și SMURD.

Până la acest moment au fost evacuate 20 de persoane, spun reprezentanții ISU Cluj, alte persoane fugind din calea flăcărilor și a fumului la etajele superioare spre acoperiș.

”Este incendiu la un imobil cu mai multe nivele, se lucrează în acest moment pentru evacuarea unor persoane, surprinse de degajările de fum pe acoperișul clădirii”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

”Incendiu subsol clădire, regim de înălțime P+10, 6 persoane s-au auto-evacuat, 11 persoane au fost evacuate de pompieri, iar alte 20 sunt blocate la etajele superioare. Aceștia nu se pot auto-evacua din cauza fumului dens de pe casa scării. Se realizează evacuarea acestora cu ajutorul autoscării. Acțiunea este în dinamică.

La fața locului se află echipaje medicale care efectuează evaluarea medicală a persoanelor evacuate. Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, transmite IGSU.

ACTUALIZARE:

”25 de persoane s-au autoevacuat, 20 persoane au fost evacuate de pompieri (10 cu autoscara și 10 pe casa scărilor), 13 persoane au primit asistență medicală de urgență.

La fața locului au intervenit 2 autospeciale pentru stingerea incendiilor, o platforma pentru intervenții la înălțime, 5 echipaje medicale (2 SMURD, 3 SAJ) + autospeciala pentru transportul de persoane și victime multiple. Au intervenit 8 Pompieri, 16 paramedici și personal medical. De asemenea au fost prezente echipaje de la poliție, SVSU Cluj-Napoca, echipele de intervenție ale furnizorilor de utilități”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

ACTUALIZARE IGSU:

”Au fost evacuate 21 persoane (11 cu autoscara, 10 pe scări), 25 persoane s-au autoevacuat, 13 persoane au fost asistate medical la fața locului, niciuna nu a fost transportată la spital”, transmit autoritățile.

Cauza incendiului este în curs de stabilire.

Imobilul este în construcție, fiind parțiale locuit. O parte dintre victime erau muncitori care lucrau la construirea blocului, în timp ce alte victime au fost câțiva locatari care se aflau acasă în momentul izbucnirii incendiului.

Știre în curs de actualizare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More