Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu pe o stradă din Dej: O mașină s-a făcut scrum. Șoferul era rupt de beat – FOTO/VIDEO

1 86

Un apel la 112 a anunțat sâmbătă în jurul orei 11:00 faptul că un incendiu a izbucnit la o mașină parcată pe strada Iederei din Dej.

La fața locului a fost trimisă imediat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej. Pompierii sosiți la fața locului au constatat faptul că incendiul se manifesta cu violență la un autoturism Opel.

În ciuda intervenției prompte a pompierilor dejeni, mașina a ars în totalitate. Potrivit primelor informații primite de la fața locului se pare că incendiul ar fi pornit după ce șoferul autoturismului, în stare avansată de ebrietate, a rămas blocat cu mașina pe un teren accidentat, iar din cauza încercărilor repetate de a mișca mașina de pe loc, motorul acesteia s-a supraîncălzit, și a luat foc.

„Era mort de beat încă de dimineață. A băut toată noaptea și apoi s-a pornit cu mașina. Nu știu ce căuta aici cu mașina. A vrut să întoarcă, pentru că e îngustă strada a intrat în grădina aia și n-a mai putut ieși. Eu am auzit din cază explozii, când i-au pușcat cauciucurile. Am ieșit speriat afară și l-am văzut aici lângă mașina în flăcări. Era la bustul gol, rupt de beat”, ne-a povestit un bărbat care locuiește pe acea stradă.

La finalizarea operațiunilor, bărbatul a cărui mașină a ars a fost urcat într-o mașină a poliției și transportat la secție pentru declarații.

Pompierii sosiți la fața locului au rămas blocați, din cauza terenului accidentat din zonă, fiind nevoiți să solicite o a doua autospecială de pompieri pentru a scoate prima autospecială din noroi.

Potrivit martorilor, prima mașină de pompieri intrase cu roțile din dreapta în noroiul de pe marginea drumului din cauză că șoferul încerca să evite crengile copacilor aflați pe partea dreaptă, și care atârnau până în stradă.

Timp de aproape două ore s-au chinuit pompierii să scoată mașina din noroi. A fost nevoie mai întâi ca mașina să fie golită de apă, pentru a fi mai ușoară, apoi pompierii au cărat cu lopețile pietriș de pe drum în șanțurile de nămol adânci formate sub roți. Mașina a fost scoasă în primă fază, dar a rămas blocată în gard, fiind aproape de a rupe gardul. Până la urmă, cu mari eforturi și muncă de echipă la care au participat și locuitorii din zonă, mașina a fost scoasă pe drumul cvasi-pietruit și s-a putut reîntoarce în bază.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că au făcut repetate demersuri la primăria Dej pentru ca autoritățile locale să intervină cu lucrări de consolidare și amenajare a străzii Iederei, însă nu au fost luați în seamă. De abia au obținut o ”lucrare” prin care s-a aruncat ceva pietriș pe acea stradă, insuficient însă pentru ca mașinile să nu rămână împotmolite. Iar la fiecare ploaie, îngusta stradă este înecată în noroi ceea ce face imposibilă circulația autoturismelor.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1076244665771633.1073742175.467241263338646&type=3&uploaded=14

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Alex spune

    Domnul incendiator dupa vorbele sale, este oarece mahar la armata,iar cat timp au fost incercari de redresare a masinii impotmolite a dovedit ca est un aprig aparator al halbei si al injuraturilor la adresa pompierilor.Mii de multumiri celor care au fost de fata dar au evitat sa-si asume rolul civic de martor cu exceptia subsemnatului.Cat despre reabilitarea strazii Iederei tot subsemnatul a facut zeci de demersuri pana cand s-a decis pietruirea strazii,acestea fiind inregistrate,nu simple declaratii.Are rost sa mentionam faptul ca domnii proprietari din zona au pretentii dar nu sunt in stare sa curete pomii din propria curte a caror ramuri cresc pe straduta si impiedeca traficul,sau ca arunca moloz in mijlocul drumului impiedecand cu rea vointa traficul celorlalti? Cauza incendiului ? Bachus cauza impotmolirii cisternei de pompieri? Evitarea ramurilor unui nuc. TRAGETI SINGURI CONCLUZIILE DOMNILOR.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More