Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu puternic în Maieru. Două case au fost afectate – VIDEO

0 146

Un puternic incendiu a izbucnit noaptea trecută la o gospodărie din localitatea bistrițeană Maieru, în jurul orei 2, apelul la 112 anunțând că o casă a fost cuprinsă de flăcări iar incendiul se extindea până la o casă de locuit învecinată.

Garda de intervenție Sângeorz – Băi a acționat, mai bine de patru ore,  cu două echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD. La operațiunile de stingere au participat Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Maieru şi Rodna. Acțiunile au fost orientate spre localizarea şi lichidarea focarelor, dar şi pentru  izolarea acestora, pentru a nu se extinde la mai multe obiective învecinate.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești, persoanele din casa respectivă au reușit să se evacueze din zona de manifestare a incendiului, precizează un comunicat de presă al ISU Bistrița.

După finalizarea intervenției, în urma cercetărilor efectuate la locul incendiului, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un coș de fum defect sau necurățat corespunzător.

Au ars acoperișul casei de la care a izbucnit incendiul, pe o suprafață de cca. 90 mp, acoperișul unei anexe, pe o suprafață de 100 mp și s-au degradat pereții și tavanul acesteia, elemente de mobilier şi electrocasnice, dar şi 10 mp de streașină, două gemuri termopan și fațada casei învecinată, ce risca să fie cuprinsă în totalitate de flăcări.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More