Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu în Șieu. Proprietara casei a avut nevoie de îngrijiri medicale iar un tânăr a fost rănit

0 67
incendiu-baia-sprie
FOTO: Arhivă

Un incendiu izbucnit aseară la o casă din localitatea bistrițeană Ardan a provocat un atac de panică proprietarei gospodăriei, care a avut nevoie de intervenția medicilor. Un alt tânăr a fost rănit.

Incendiul a fost sesizat prin numărul unic de urgenţă 112, marţi, 16 septembrie, la ora 19.20, Dispeceratul Integrat ISU – SAJ Bistrița-Năsăud fiind informat despre izbucnirea unui incendiu la o gospodărie individuală din localitatea Ardan, comuna Şieu.

Primii care au asigurat intervenţia au fost pompierii voluntari din localităţile Şieu şi Şieuţ, care au acţionat cu câte o autospecială de intervenţie şi şase voluntari. Aceştia au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor, care se manifestau la nivelul unei anexe gospodăreşti, pe o suprafaţă de peste 120 mp şi în interiorul căreia se aflau depozitate peste 25 tone de fân.

Odată ajunşi la locul indicat, cele trei echipaje ale pompierilor militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD, împreună cu voluntarii, au acţionat pentru a localiza focarele şi pentru a salva casa de locuit şi bucătăria de vară din vecinătatea anexei cuprinse de flăcări.

Paramedicii au acordat îngrijiri medicale proprietarei, o femeie în vârstă de aproximativ 55 de ani, care suferise un atac de panică şi unui tânăr din localitate, care prezenta o plagă la nivelul unui membru superior. Acesta din urmă, în încercarea de a sprijini echipajele de intervenţie, a fost surprins de o placă de internit căzută de pe o clădire. Din fericire, nu s-a impus transportul acestora la spital.

Intervenţia a durat cca. 5 ore, imobilele în care locuia familia afectată de incendiu (casă de locuit şi bucătărie de vară) au fost salvate, de asemenea au fost salvate nouă animale mari adăpostite în anexele gospodăreşti cuprinse de flăcări.

După finalizarea intervenţiei, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric la un conductor electric amplasat necorespunzător în anexa cuprinsă de flăcări, în apropierea materialelor combustibile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More