Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu uriaș de pădure la Coșbuc. Hectare întregi s-au făcut scrum

0 264

Un puternic incendiu a izbucnit vineri seara în zona de pădure a localității bistrițene Coșbuc, zeci de pompieri și voluntari luptând ore întregi cu flăcările.

Alarma s-a dat puțin după ore 21, vineri seara, când un apel la numărul unic de urgență 112 anunța izbucnirea unui incendiu pe un fond forestier acoperit cu molid.

Inițial, flăcările au cuprins litiera pe o suprafață de aproximativ un hectar, însă vâlvătaia s-a extins în timp.

Primarul comunei Coșbuc, în fruntea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, dar și aproximativ 20 de persoane, voluntari din localitate, au intervenit imediat pentru localizarea incendiului, în sprijinul unui echipaj format din patru subofițeri de la Secția de Pompieri din Năsăud.

Ulterior, având în vedere că incendiul s-a extins, forțele de intervenție de la fața locului au fost suplimentate cu 12 pompieri militari.

”Incendiul de vegetație uscată și litieră din fondul forestier din Coșbuc a fost lichidat în jurul orei 03.30. A rămas în supraveghere personal din cadrul Primăriei și Ocolul Silvic. Suprafața afectată este de aproximativ 5 ha vegetație și litieră”, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More