Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu uriaș la muntele de gunoi de la Pata Rât. Flăcările se văd din Apahida – VIDEO

0 178

Flăcări uriașe, întinse pe aproape 1.000 de metri pătrați pot fi văzute de la mulți kilometri distanță de Pata Rât, locul unde în această seară a izbucnit un nou incendiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Cluj a anunțat miercuri seara că intervine la fața locului cu cinci autospeciale de stingere a incendiilor, pompierii având de luptat cu flăcări de zeci de metri înălțime.

În sprijinul pompierilor clujeni au sărit și cei de la Regia de Administrare a Domeniului Public, care au deplasat la fața locului mai multe autocisterne.

Potrivit informațiilor primite de la fața locului, incendiul este unul uriaș, cel mai mare de până acum la rampa de gunoi a Clujului, iar flăcările sunt favorizate de vântul care bate cu putere.

Și acest incendiu ridică semne de întrebare, având în vedere că a izbucnit la doar două zile distanță după ce ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a făcut o vizită în zonă și chiar a solicitat demiterea șefului Gărzii de Mediu din județ, Marius Triță, pentru faptul că nu și-ar fi făcut datoria în ceea ce privește depozitul de deșeuri de la Pata Rât.

Actualizare:

ISU Cluj a suplimentat numărul autospecialelor de stingere a incendiilor care intervin la Pata Rât. În total 8 autospeciale au fost mobilizate pentru această intervenție, la care luptă cu flăcările 32 de pompieri militari.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More