Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu uriaș: Un depozit de uleiuri folosite şi vopsea a luat foc

0 121

Peste 200 de pompieri au intervenit, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un depozit de uleiuri şi vopsea din municipiul Sibiu. Nu au existat victime, însă din cauza fumului dens s-a luat decizia avertizării populaţiei pentru a evita zona.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Cristina Criveanu, a declarat că peste 200 de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul la depozitul din municipiul Sibiu.

„Peste 200 de pompieri, cu 12 maşini de stingere cu apă şi spumă, au intervenit la un incendiu produs în municipiul Sibiu, pe Calea Şurii Mari la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă, recipiente sub presiune goale, sub formă de spray”, a spus Criveanu.

Potrivit reprezentantului ISU, nu s-au înregistrat victime.

În sprijinul pompierilor din Sibiu, au fost trimişi în sprijin pompieri de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele Alba, Hunedoara, Vâlcea, Braşov şi Mureş.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii intervin pentru lichidarea ultimelor focare.

Reprezentantul ISU Sibiu a avertizat, totuşi, populaţia să stea departe de locul incendiului.

„Rugăm cetăţenii să se îndepărteze de focarul incendiului, având în vedere poluarea produsă de fumul degajat, urmare a arderii substanţelor. De asemenea, recomandam celor din vecinătatea zonei afectate să ia măsuri, fie de adăpostire în locuinţe cu geamurile închise, fie de părăsire a zonei”, a mai spus Criveanu.

Potrivit acesteia, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza situaţia, sediul operatorului economic la care se manifestă arderea fiind dispus pe o suprafaţă de aproximativ 2.600 de metri pătraţi, iar cea mai mare parte a acestei suprafeţe a fost afectată de incendiu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More