Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu urmat de explozie la Rebrișoara. O persoană a fost rănită

0 43

Dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. Bistrița-Năsăud a fost informat noaptea trecută despre izbucnirea unui incendiu la o anexă a unui imobil din localitatea Rebrişoara.

Două echipaje de stingere din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud şi un echipaj B2 aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fost direcţionate de urgenţă la locul indicat. Pompierii militari au reuşit lichidarea incendiului în limitele găsite în mai puţin de jumătate de oră, protejând astfel obiectivele învecinate.

Potrivit unui comunicat ISU Bistrița-Năsăud, în anexa cuprinsă de flăcări se aflau două tuburi de oxigen (dintre care unul era încărcat), iar  în timp ce proprietarul încerca să asigure prima intervenţie pentru stingerea incendiului, cu ajutorul unui furtun de grădină, tubul de oxigen încărcat a explodat.

Din fericire, bărbatul se afla la distanţă de câţiva metri faţă de locul deflagraţiei, suflul exploziei fiind extrem de puternic, provocând îndepărtarea a circa 30 mp acoperiş anexă şi spargerea geamurilor de la două case de locuit învecinate. Intervenţia a fost îngreunată de existenţa celei de-al doilea tub în zona de manifestare a incendiului, însă, prin măsurile specifice întreprinse, pompierii militari au îndepărtat riscul producerii unei alte deflagraţii.

Bărbatul în vârstă de 68 de ani a fost preluat de echipajul medical SAJ, cu suspiciune de fractură la membrul superior drept şi transportat la CPU Năsăud.

În urma incendiului, respectiv a deflagraţiei, pagubele înregistrate au fost următoarele: au ars magazia de lemne, centrala termică, 300 kg lemne şi aproximativ 30 mp acoperiş, iar la proprietăţile învecinate au fost sparte patru geamuri şi s-au degradat 8 mp acoperiş, respectiv patru geamuri şi o uşă.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurt circuit electric la un cablu electric neizolat corespunzător.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More