Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu violent la o gospodărie din Bistrița Bârgăului – FOTO/VIDEO

0 267

Incendiu violent izbucnit joi seara la o gospodărie din localitatea Bistrița Bârgăului, mai multe anexe fiind cuprinse de flăcări.

Alarma s-a dat la numărul unic de urgență 112 în jurul orei 21:30, spre locul solicitării fiind direcționate două echipaje de stingere a incendiilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud, dar și un echipaj de acordare a primului ajutor în sprijinul persoanelor implicate.

”Echipajele de pompieri au găsit un incendiu care se manifesta generalizat la grajd, anexă și jumătate din casa de locuit. Au fost suplimente efectivele cu încă un echipaj de pompieri militari cu autospeciala de stingere. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița Bârgăului a fost direcționat la locul indicat din momentul apelului la 112”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

Potrivit acestuia, accesul autospecialelor la locul evenimentului a fost greu, pe un drum îngust și accidentat. După ce s-au asigurat că nu sunt victime, pompierii au acționat pentru protejarea casei de locuit care se afla la mică distanță față de focarele incendiului, concomitent cu localizarea și lichidarea acestora.

În urma incendiului a fost afectată o suprafață totală de aproximativ 150 de metri pătrați, fiind cuprinse de flăcări două grajduri, o șură – arse aproape în totalitate, o anexă gospodărească (locuibilă) în proporție de 50 %).

Acțiunea rapidă a pompierilor a făcut ca cealaltă jumătate a anexei și casa de locuit să fie salvate din calea flăcărilor.

”Din păcate, în grajd, pompierii au găsit un cal carbonizat, restul animalelor fiind scoase de proprietari în timp util”, mai spune reprezentantul ISU.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More