Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu violent la Tureac. Pornit de la o anexă, incendiul s-a extins la două case

0 61

Dispeceratul comun I.S.U. – S.A.J. a fost informat duminică după-amiază despre faptul că pe raza localității Tureac, str. Podirei, a izbucnit un incendiu care a cuprins o anexă gospodărească. Imediat, în urma revenirilor la numărul unic de urgență 112, echipajele de salvatori au aflat ca incendiul s-a extins cu repeziciune la alte trei obiective, două case de locuit și o anexă.

Trei echipaje de stingere din cadrul ISU ”Bistrița”, două de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și unul de la Detașamentul de Pompieri Bistrița, un echipaj de prim ajutor SMURD și voluntarii de la SVSU Tiha Bîrgăului și Prundu Bîrgăului au fost direcționați de urgență la locul indicat. Un aport extrem de important în gestionarea intervenției a fost dat de mobilizarea sătenilor care au sprijinit echipajele de salvatori.

Din fericire, doi minori aflați într-una dintre casele cuprinse de incendiu au fost evacuați la timp de către tatăl lor, înainte ca aceștia să aibă de suferit și sunt în afara oricărui pericol.

În apropiere, sursele de apă erau inexistente, astfel că autospecialele de intervenție au fost alimentate de la o distanță de aproximativ un km față de locul evenimentului.

Intervenția a durat aproximativ cinci ore, interval în care s-a acționat pentru lichidarea focarelor și limitarea pagubelor materiale. Suprafața totală afectată de incendiu a fost de cca. 600 mp, au fost distrusei acoperișurile și planșeele, un grajd și o șură. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric – cablu electric defect sau neizolat corespunzător la anexa gospodărească în care a izbucnit incendiul, ce s-a propagat rapid din cauza distanței mici de siguranță dintre obiective.

Paramedicii au acordat îngrijiri medicale pentru două persoane, o tânără și în bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani, care au suferit atacuri de panică, fără a fi necesar transportul acestora la spital.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More