Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu violent la un atelier de mobilă

0 56

FOTO: Arhivă

Un incendiu violent a izbucnit în acestă dimineaţă, în jurul orei 7, în localitatea bistriţeană Maieru.

Flăcările s-au manifestat la un atelier de mobilă din localitate, dar şi la o clădire administrativă. În urma apelului la 112, la faţa locului s-au îndreptat mai multe autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, atât de la Sângeorz Băi, cât şi de la Năsăud.

În ciuda eforturilor făcute de pompieri, focul a distrus atelierul pe o suprafaţă de circa 1800 de metri pătraţi şi etajul clădirii administrative pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi. Proprietarul a suferit un atac de panică şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Actualizare ISU B-N

Dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. a fost informat duminică dimineaţa, 6 aprilie a.c., la ora 07.10, cu privire la izbucnirea unui incendiu la un atelier de prelucrare a lemnului din localitatea Maieru. Patru echipaje ale pompierilor militari, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD, sprijiniţi de pompierii voluntari din localităţile limitrofe au pornit imediat spre locul solicitării. Odată ajunşi la locul indicat, pompierii militari au constatat că incendiul s-a extins la podul clădirii administrative, ameninţând să se propage la o altă locuinţă învecinată.

În cele sediul administrativ se aflau şapte angajaţi, însă din fericire, toate persoanele au reuşit să se autoevacueze în condiţii de siguranţă din imobilul respectiv. Paramedicii au acordat îngrijiri medicale proprietarului, un bărbat de 31 de ani, care suferise un atac de panică.

În paralel, pompierii militari au acţionat pentru limitarea propagării focului la întreg sediul administrativ şi localizarea şi lichidarea incendiului la atelierul de prelucrare a lemnului.

În sprijinul pompierilor militari au intervenit pompieri voluntari din Maieru, alături de voluntari din Rodna, Şanţ, Feldru şi Sîngeorz Băi.

După aproximativ două ore, incendiul a fost localizat şi lichidat, au fost evacuate bunuri materiale din zonele de manifestare a incendiului şi au fost îndepărtate elemente de construcţie care prezentau riscul prăbuşirii. În urma incendiului, au ars: hala atelierului de tâmplărie, pe o suprafaţă de cca. 1500 mp şi a fost afectat podul clădirii administrative pe o suprafaţă de aproape 300 mp.

foto: arhivă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More