Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiul de la fabrica de condimente încă arde. Pompierii continuă lupta cu focarele – VIDEO

0 126

Incendiul de la fabrica de condimente din Alba Iulia nu a fost stins nici după 27 de ore de la izbucnirea lui, pompierii continuând să se lupte cu ultimele focare, ei intervenind cu şase autospeciale.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, 30 de pompieri acţionează duminică dimineaţă pentru stingerea incendiului de la fabrica de condimente Solina din Alba Iulia, ei intervenind cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. De asemenea, în zonă este prezent şi utilajul greu cu ajutorul căruia sunt ridicate dărâmăturile pentru a fi stinse totate focarele. După ce incendiul va fi stins, autorităţile vor începe cercetările pentru a stabili care a fost cauza izbucnirii flăcărilor.

Conform Alba24, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Alba, Horaţiu Clepan, a afirmat că incendiul nu a degajat substanţe periculoase peste cotele normale. Echipe ale APM au efectuat măsurători în mai multe zone, cu ajutorul unui laborator mobil, pentru a stabili dacă s-a produs o poluare a aerului. Astfel, specialiştii au stabilit că, în urma incendiului a rezultat monoxid de carbon, amoniac, benzen şi metanol, dar nu în cantităţi care să pună în pericol sănătatea umană. “Singura depăşire a fost la cantitatea de metanol, dar e un lucru normal în astfel de situaţii”, a spus Horaţiu Clepan, citat de Alba24. 

Inspectorul şef al ISU Alba, Adrian Buia, a spus că fabrica era autorizată de ISU din punct de vedere al securităţii la incendiu, ultimul control fiind realizat în luna septembrie a anului trecut, fără a fi sesizate probleme. 

Este vorba despre fabrica Supremia, aparţinând Grupului Solina, cel mai mare producător de condimente din România. Supremia Grup a fost o companie construită de la zero de către omul de afaceri Levente Bara, din Alba Iulia. În urmă cu un an şi jumătate acesta a vândut fabrica Grupului Solina. Supremia Grup era şi înainte de a fi cumpărat de Solina cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, cu peste 2.300 de clienţi, şi cu vânzări de 52,1 milioane de euro şi peste 300 de angajaţi.

Potrivit Inspectorarului General pentru Situaţii de Urgenţă, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.00, un incendiu violent a izbucnit la o hală de producţie de condimente din Alba Iulia. 

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More