Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiul de la rampa de gunoi a Clujului, stins de pompieri după 19 ore – FOTO

0 55

Un incendiu violent izbucnit duminică la rampa temporară de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost stins de către pompierii clujeni abia după 19 ore de luptă cu flăcările uriașe.

Proprietarul rampei de gunoi și paznicul acesteia susțin că țiganii au pus focul intenționat în zonă pentru că nu sunt lăsați să intre sâmbăta și  duminica să cotrobăie printre gunoaie.

Peste 13 mii de tone de deșeuri au fost cuprinse de flăcări, care s-au extins cu repeziciune și au ajuns până la 15 metri înălțime, ceea ce a făcut intervenția pompierilor extrem de dificilă.

Norul gros de fum a ajuns duminică până la aeroportul internațional Cluj-Napoca, aflat la 5 kilometri distanță, însă nu a afectat zborurile.

„A pătruns fumul în terminale, am închis trapele. A scăzut vizibilitatea, dar nu în aşa măsură ca să afecteze”, a declarat David Ciceo, directorul aeroportului clujean, pentru Digi 24.

Peste 19 ore a durat intervenția pompierilor

”Șase autospeciale de stingere a incendiilor din trei subunități ale ISU Cluj au intervenit mai bine de 19 de ore pentru limitarea și stingerea unor focare de incendiu, ce au cuprins deșeurile din rampa de gunoi temporară din zona străzii Pata Rât, din municipiul Cluj-Napoca.

Intervenția pompierilor militari a fost îngreunată de faptul că aceste deșeuri ardeau în masă, stivele au avut o înălțime considerabilă, iar multiple focare ale incendiului s-au manifestat diferit, pe o suprafață de circa 2000 mp.

Pentru lichidarea incendiului a fost necesară desfacerea stivelor de deșeuri cu utilajele din obiectiv și stingerea lor cu jet de apă în masa deșeurilor, acțiune laborioasă și solicitantă pentru toate forțele angrenate.

O autospecială de stingere a incendiilor va rămâne în continuare la locul evenimentului pentru a limita posibilitățile de reaprindere a focarelor stinse”, precizează reprezentanții ISU Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More