Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiul de la spitalul Humanitas Med Life Cluj, provocat de un bărbat care intenţiona să sustragă bunuri dintr-un vestiar. Suspectul a fost arestat

0 1.823

Poliţiştii din Cluj au stabilit că incendiul de la spitalul privat de pe strada Frunzişului din Cluj-Napoca a fost provocat de un bărbat care intenţiona să sustragă bunuri dintr-un vestiar. Suspectul a fost identificat la aproximativ 14 ore de la comiterea faptei şi a fost arestat.

”La data de 17 februarie a.c, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca- Secţia 4 Poliţiei au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 48 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi distrugere”, a transmis, duminică, IPJ Cluj.

Sursa citată a precizat că faptele pentru care este cercetat acesta au fost comise la data de 16 februarie, în jurul orei 22.30, la o unitate medicală situată în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Frunzişului.

”Bărbatul bănuit de comiterea  infracţiunilor a fost identificat în aproximativ 14 ore de la înregistrarea evenimentului. Cercetările derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că bărbatul ar fi pătruns în incinta spitalului, iar dintr-un vestiar aflat la parterul clădirii ar fi intenţionat sustragerea unor bunuri. Ulterior, într-o încăpere situată la parter, în care se aflu diverse materiale, ar fi izbucnit un incendiu, probatoriul administrat conducând la ipoteza că acesta a fost provocat de către bãrbatul în cauză”, au mai transmis poliţiştii.

Potrivit acestora, incendiul, manifestat într-un spaţiu exterior al unităţii medicale, a dus la activarea Planului Roşu de Intervenţie de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj prezenţi la locul evenimentului şi evacuarea a 29 de pacienţi internaţi.

”Imediat după sesizarea incendiului, la faţa locului a intervenit un echipaj mixt, şi anume poliţist din cadrul Secţiei 4 Poliţie, jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi un elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, care până la sosirea pompierilor au acţionat cu extinctoarele găsite, în încercarea de a limita propagarea incendiului”, au mai precizat poliţiştii.

Potrivit acestora, au fost demarate activităţi investigative ample, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit incendiul, context în care a fost identificat bărbatul bănuit de faptele în cauză.

”În urma probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior, prezentat instanţei, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a mai transmis Poliţia.

Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca, afectat săptămâna trecută de un incendiu, anunţă, duminică, că din cei 20 de pacienţi care au fost transferaţi la alte spitale, 4 mai sunt internaţi, din care 3 vor fi externaţi în cursul zilei de mâine.

”Starea lor este una bună, aceştia fiind în afara oricărui pericol. În tot acest interval echipele noastre chirurgicale au supravegheat pacienţii transferaţi, alături de echipele medicale din spitalele gazdă. De asemenea, am ţinut permanent legătura cu familiile şi aparţinătorii pacienţilor pentru a le oferi toate informaţiile de care aveau nevoie. Dorim să ne exprimăm încă o dată părerea de rău pentru această situaţie neplăcută”, a transmis, duminică, Spitalul Humanitas, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii unităţii afirmă că nu au competenţa de a se pronunţa asupra cauzelor producerii incendiului: ”Nu este de competenţa noastră să emitem vreun comentariu. Putem doar să confirmăm că nu a fost o problemă internă, de ordin tehnic sau operaţională a spitalului. Ţine exclusiv de apanajul autorităţilor să comenteze asupra cauzelor externe care au determinat declanşarea incendiului. Pentru noi, singurul lucru important este siguranţa pacienţilor şi a personalului medical. Nu în ultimul rând, suntem recunoscători pentru mobilizarea rapidă şi implicarea impecabilă a echipajelor de interventie, a colegilor de breaslă şi a echipei noastre, pe durata întregului proces de evacuare şi ulterior, pentru îngrijirea pacienţilor”.

Unitatea anunţă că se lucrează pentru redeschidere.

”În acest moment, continuăm operaţiunile necesare pentru a ne relua activitatea în deplină siguranţă şi sperăm să deschidem secţiile chirurgicale cât mai curând, în sprijinul pacienţilor care au mare nevoie de noi”, se mai arată în comunicat.

Un incendiu a afectat, joi seară, unitatea medicală, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, În unitate erau 29 de pacienţi, toţi fiind evacuaţi. 20 au fost transferaţi la alte spitale.

IPJ Cluj a anunţat, duminică, arestarea preventivă a unu9i bărbat, suspectat că a provocat incendiul. Bprbatul încerca să sustragă bunuri dintr-un vestiar. Deocamdată, nu s-a stabilit dacă focul a fost pus din greşeală, sau pentru a putea fugi.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More