Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Încep lucrările la DJ 107 N Băișoara-Valea Ierii

0 88

reabilitare DJ109C Fizesu Gherlii - 4

Consiliul Județean Cluj a transmis Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj dispoziția privind începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean 107 N Băișoara-Valea Ierii, km 0-14.

Lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 107 N Băișoara-Valea Ierii vor fi executate de asocierea condusă de SC SAMUS S.A, aceasta urmând să realizeze, prin contract, ample lucrări de consolidare și extindere a platformei sectorului de drum, de edificare a zidurilor de sprijin și a rigolelor, respectiv, în etapa finală, de asfaltare a acestuia. Valoarea totală a contractului de finanțare a acestui obiectiv de investiții este de nu mai puțin de 7.186.585,88 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate integral din bugetul Consiliului Județean Cluj.

‘Urmare a numeroaselor reclamații formulate de locuitorii și, respectiv, de entitățile publice și private din zona Băișoara — Valea Ierii, a creșterii traficului rutier, dar și datorită importanței deosebite pe care o are dezvoltarea, din punct de vedere turistic și economic, a acestei zone montane a județului nostru, am decis să acționăm în regim de urgență pe acest sector de drum județean. Lucrările efective de modernizare vor începe spre finalul acestei săptămâni, pentru a se profita astfel, într-o cât mai mare măsură, de vremea favorabilă a acestui început de toamnă. Clujul are nevoie de o infrastructură rutieră modernă, care să se ridice la nivelul standardelor europene din domeniu, astfel încât să putem dezvolta turismul și să atragem noi investiții’, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj cu atribuții delegate de președinte, domnul Vakar Istvan.

‘Emiterea dispoziției de începere a lucrărilor de reabilitare a drumului județean care ajunge în Valea Ierii survine eliberării, în data de 30 iulie 2014, a autorizației de construire pentru acest important obiectiv de infrastructură. Practic, începând de astăzi, curge termenul de 34 de luni și 15 zile calculat pentru modernizarea acestui sector de drum turistic, o arteră rutieră de o importanță majoră atât pentru cetățenii județului cât și pentru turiștii care ajung în această zonă a Munților Apuseni. Totodată, modernizarea acestor 14 km de drum județean va duce la creșterea siguranței și calității traficului rutier, la dezvoltarea economică a zonei, diminuarea cheltuielilor de întreținere a drumurilor respective și la creșterea gradului de confort al beneficiarilor’ a declarat domnul Horațiu Cătărig, consilier cu atribuții de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More