Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Încep lucrările la DJ 107 N Băișoara-Valea Ierii

0 37

reabilitare DJ109C Fizesu Gherlii - 4

Consiliul Județean Cluj a transmis Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj dispoziția privind începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean 107 N Băișoara-Valea Ierii, km 0-14.

Lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 107 N Băișoara-Valea Ierii vor fi executate de asocierea condusă de SC SAMUS S.A, aceasta urmând să realizeze, prin contract, ample lucrări de consolidare și extindere a platformei sectorului de drum, de edificare a zidurilor de sprijin și a rigolelor, respectiv, în etapa finală, de asfaltare a acestuia. Valoarea totală a contractului de finanțare a acestui obiectiv de investiții este de nu mai puțin de 7.186.585,88 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate integral din bugetul Consiliului Județean Cluj.

‘Urmare a numeroaselor reclamații formulate de locuitorii și, respectiv, de entitățile publice și private din zona Băișoara — Valea Ierii, a creșterii traficului rutier, dar și datorită importanței deosebite pe care o are dezvoltarea, din punct de vedere turistic și economic, a acestei zone montane a județului nostru, am decis să acționăm în regim de urgență pe acest sector de drum județean. Lucrările efective de modernizare vor începe spre finalul acestei săptămâni, pentru a se profita astfel, într-o cât mai mare măsură, de vremea favorabilă a acestui început de toamnă. Clujul are nevoie de o infrastructură rutieră modernă, care să se ridice la nivelul standardelor europene din domeniu, astfel încât să putem dezvolta turismul și să atragem noi investiții’, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj cu atribuții delegate de președinte, domnul Vakar Istvan.

‘Emiterea dispoziției de începere a lucrărilor de reabilitare a drumului județean care ajunge în Valea Ierii survine eliberării, în data de 30 iulie 2014, a autorizației de construire pentru acest important obiectiv de infrastructură. Practic, începând de astăzi, curge termenul de 34 de luni și 15 zile calculat pentru modernizarea acestui sector de drum turistic, o arteră rutieră de o importanță majoră atât pentru cetățenii județului cât și pentru turiștii care ajung în această zonă a Munților Apuseni. Totodată, modernizarea acestor 14 km de drum județean va duce la creșterea siguranței și calității traficului rutier, la dezvoltarea economică a zonei, diminuarea cheltuielilor de întreținere a drumurilor respective și la creșterea gradului de confort al beneficiarilor’ a declarat domnul Horațiu Cătărig, consilier cu atribuții de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.