Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Începând de marți se reia circulația pe podul de peste Someș, în Dej

1 938

Traficul de coșmar din Dej revine la normal, de săptămâna viitoare. La normalul din toamna anului trecut, înainte ca traficul de mare tonaj să fie interzis pe podul de peste râul Someș de la ieșire din Dej spre Bistrița și Baia Mare.

Primarul municipiului Dej a anunțat azi că lucrările de consolidare a podului sunt în ultima fază, astfel că începând din 16 februarie traficul greu va fi reluat pe podul din municipiu.

”Conform expertizei, emisă în data de 24 noiembrie, lucrările de consolidare trebuiau realizate etapizat, având în vedere complexitatea, materialele și tipul intervențiilor, precum și faptul că unele lucrări pot fi executate doar în anumite condiții meteo.

Expertiza întocmită la obiectivul Pod peste râul Someș, pe DN1C, km 60+654 a apreciat că durata lucrărilor pentru ridicarea totală sau parțială a restricțiilor instituite este de 50 de zile lucrătoare.

În acest moment intervențiile la pod sunt în perioada estimată în expertiză iar dacă anterior s-a realizat betonarea blocurilor de ancorare și a cămășuielii antretoazei la pila 2 cu menținerea temperaturii optime prin utilizarea de aeroterme, în aceste zile este în curs de desfășurare faza finală, cea mai importanta, a lucrărilor de consolidare, precomprimarea barelor de rezistență și executarea lucrărilor de reparații la rosturile de dilatație de la ciocurile gerber, necesare pentru reducerea solicitărilor dinamice( șocuri).Toate această fază finală este estimată a fi finalizată până în data de 15 februarie, astfel încât restricțiile de tonaj pe pod să fie ridicate de miercuri, 16 februarie”, spune Costan Morar.

Demersurile primarului comunei Mica, Tiberiu Zelencz, au găsit imediat rezolvare și la mai marii județului:

”Urmare a restricționărilor de trafic de pe drumul național  DN 1C, mai exact podul de la ieșirea din municipiul Dej înspre județul Bistrița-Năsăud, în cursul zilei de miercuri, 9 februarie 2022, am solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, în regim de urgență, oprirea traficului greu pe cele două drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Cluj, respectiv DJ 172F și DJ 161D, și ridicarea restricțiilor de tonaj de pe DN 1C.

Ulterior acestui demers, am discutat și am stabilit împreună cu primarul municipiului Dej, domnul Morar Costan, să se ridice restricțiile de tonaj de pe drumul național 1 C, podul peste Someș. Ca atare, traficul greu va reveni pe acest drum și va înceta pe cele două drumuri județene afectate, folosite ca rută alternativă.

Țin să menționez faptul că, împreună cu domnul primar al comunei Mica, Zelencz Tiberiu,  am fost încă de la început împotriva acestei devieri de trafic ce a afectat în sens negativ viața locuitorilor comunei Mica, nefiind de acord cu acest demers. 

Pe cale de consecință, am acționat prompt pentru a pune capăt acestei stări de fapt și pentru revenirea la normal. 

Drept urmare, începând de săptămâna viitoare, respectiv de marți, 15 februarie 2022, se va relua traficul  pe DN 1C, podul peste râul Someș, circulația revenind la normal și pe cele două drumuri județene care tranzitează comuna Mica.

Totodată, cele două drumuri județene afectate din cauza traficului greu urmează a fi reabilitate și readuse în condiții optime de circulație. Anterior deciziei de deviere a traficului acestea s-au prezentat în bune condiții, problemele fiind cauzate de camioanele de mare tonaj care au tranzitat zona”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Ion spune

    Asa numita reabilitarea da celor doua drumuri judetene distruse o sa fie o cârpeală româneasca. Daca nu o sa montati denivelari ca la Blajeni, traficul o sa fie tot pe DJ. Nu o sa montati pt ca nu va lasa cei cu balastierele din zona, cei care cotizeaza si circula cu bascule supraincarcate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More