Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Începe proiectul european de extindere rețele de apă și canalizare pe 25 de străzi din Dej

0 40

ReabilitareStraziDej (2)

Primăria Municipiului Dej anunță începerea proiectului european Extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare în municipiul Dej”, componentă a proiectului” Îmbunătățirea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în zona Cluj- Sălaj în cadrul alocării disponibile din Fondul de Coeziune- Axa1 POS Mediu 2007-2013”.
Proiectul cu o valoare de 42,8 milioane lei( 9,5 milioane euro), are termen de realizare finalul anului 2015, și vizează introducerea de rețele de apă și canalizare pe un număr de 25 de străzi din municipiul Dej, pe o lungime de 47 km. Pe parcursul investiției se va realiza:
– rețea de alimentarea cu apă pe 5 străzi:
Str. Șomcutului,
Str.Liviu Rebreanu,
Str.Albinei,
Str.Dealul Viilor,
Str.Dealul Perlelor.
– rețea de canalizare menajeră pe 22 de străzi :
Str. Șomcutului
Str.Liviu Rebreanu,
Str.Porumbeilor,
Str. Salbelor,
Str.Veveriței,
Str.Turturelelor,
Str.Fazanilor,
Str.Rândunicii,
Str.Mierlei,
Str.Graurilor,
Str.Vânătorilor,
Str.Ciocârliei,
Str.Nicolae Titulescu,
Str.Valea Codorului,
Str.Valea Jichișului,
Str.Căprioarei,
Str.Pajiștei,
Str.Pomilor,
Str.Smârdan,
Str.Nichita Stănescu,
Str.Pinticului,
Str.B.N. Antal.
„ Proiectul de extindere rețele de apă și canalizare este o nouă provocare pentru noi, în contextul în care suntem în implementarea în paralel și a proiectului „Modernizare străzi în municipiul Dej”, ambele proiecte având termen de execuție finalul anului 2015.
Pentru că timpul de realizare este foarte scurt am solicitat joi, 12 martie, la întâlnirea de semnare a contractului, reprezentanților Companiei de Apă Someș și firmei care va executa lucrările, Trustul De Instalaţii, Montaj Şi Construcţii S.A. Cluj, să urgenteze procedurile, astfel încât la o primă întâlnire cu toți cei implicați în realizarea proiectului, s-a stabilit ca în 16 martie să fie dat ordinul de începere a lucrărilor, în data de 18 martie s-a predat amplasamentul, iar lucrările vor începe în 2 aprilie.
Primele străzi pe care se vor demara lucrările de introducere a rețelei de canalizare sunt străzile pe care se derulează și proiectul de modernizare străzi:
– Str. Șomcutului( zona Viile Dejului)
– Str.Valea Codorului
– Str.Valea Jichișului
– Nichita Stănescu
– Str.Pinticului
Investiția este una care trebuie să se desfășoare într-un ritm alert și cu o deosebită responsabilitate din partea tuturor celor implicați în implementarea ei și la fel ca în cadrul proiectului de străzi, mă voi implica personal pentru a corela lucrările, astfel încât să se încheie până la termenul stabilit, finalul anului 2015, iar disconfortul produs în zonele în care se va lucra să fie pe un termen cât mai scurt.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More