Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Începe vaccinarea prin centrele şi echipele mobile. Maramureșul, printre primele județe cu astfel de centre de vaccinare

0 95

Vaccinarea împotriva COVID-19 prin centrele mobile şi prin echipele mobile începe miercuri, iar pentru început caravanele vor ajunge în şapte judeţe. În centrele mobile va fi folosit vaccin de la Moderna.

„Pot să vă spun că de mâine (miercuri – n.r.) începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile şi de asemenea prin sprijinul echipelor mobile avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare, sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe şi de asemenea avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate. Pot să vă spun şi care sunt aceste judeţe unde dislocăm centre mobile: Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi Sibiu”, a declarat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că în centrele mobile va fi folosit vaccinul de la Moderna.

„Vom distribui pentru moment vaccin de la compania Moderna care este un vaccin, după cum ştim, pe bază de ARN mesager şi ne putem permite din punct de vedere logistic organizarea acestor activităţi de vaccinare, având în vedere stabilitatea la temperatura obişnuită de 2 – 8 grade pentru 30 de zile”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

În judeţul Sibiu, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, care pune la dispoziţia populaţiei o echipă de vaccinare mobilă, va începe imunizarea populaţiei din localitatea Marpod.

Echipa de vaccinare este formată din personal al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu. Imunizarea va avea loc într-un spaţiu special amenajat de către Primăria Marpod în incinta Căminului Cultural din localitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More