Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A început Festivalul Jazz in the Park la Cluj. Programul pe zile

0 75

Festivalul Jazz in the Park a început luni, 27 iunie, la Cluj-Napoca, şi se desfăşoară pe parcursul a şapte zile cu muzică bună şi activităţi diverse–scene pe Malul Someşului şi în Parcul Central, muzică jazz şi clasică, concurs, jocuri, sport şi implicare în comunitate, au anunţat organizatorii.

Evenimentul a fost deschis de concertul susţinut de Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet care a avut loc în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, de la ora 20:00.

Pe lângă muzica bună, în Parcul Central vor fi amplasate zone dedicate copiilor, jocurilor, artelor şi designului, relaxării, sportului şi filmului.

Cei care doresc să se relaxeze îşi vor putea întinde hamacul sau pătura în zona chill, persoanele interesate de sport vor putea testa pereţii de căţărat şi pot învăţa să joace minigolf, în timp ce bicicliştii vor avea spaţiul lor de unde vor putea închiria şi repara biciclete.

Iar pentru cei mai mici participanţi vor fi organizate ateliere de pictură şi ceramică, jocuri şi concerte.

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca vine la Jazz in the Park cu expoziţii de pictură şi sculptură, workshopuri şi cu o prezentare de modă, revista Glamour va descoperi pe tot parcursul festivalului cele mai cool look-uri de festival, iar Târguţu’ Vintage vine cu lucruşoare făcute de mâini iscusite.

După lăsarea serii, scena secundară se transformă în cinematograf unde se vor proiecta scurtmetraje.

Pentru că muzica bună cere mâncare bună, la Jazz in the Park publicul se va putea delecta cu paste, salate, pizza, burgeri, burrito, bruschete, sandvichuri, dar nu lipsesc nici bunătăţile dulci: îngheţată, ciocolată, prăjituri, clătite, gomboţi, papanaşi, cheesecake, totul asezonat cu delicioase limonade, sucuri ori cafea.

Organizatorii Jazz in the Park îi invită pe participanţi să fie responsabili cu mediul, să nu lase deşeuri în urma lor şi să acţioneze în mod ecologic. În acest sens vor fi puse la dispoziţia participanţilor saci menajeri, pe care îi vor putea ridica de la InfoPoint. 10.000 de pahare reutilizabile vor fi puse în vânzare, iar materialele promoţionale din anii trecuţi au fost transformate în sacoşe.

Intrarea este liberă la toate concertele şi activităţile de pe malul Someşului şi din Parcul Central.

Participanţii la Jazz in the Park au posibilitatea de a cumpăra un bilet neobligatoriu la festival. Din banii care se vor strânge în Fondul Jazz in the Park vor fi finanţate anul acesta trei proiecte de artă experimentală: Moara, Măscărici şi Our Environment Remixed.

În plus, cei care cumpără biletul neobligatoriu de la festival sau din reţeaua BiletMaster.ro vor primi o brăţară de susţinere Jazz in the Park. Organizatorii îşi propun să strângă cel puţin 15.000 de euro şi vor să arate astfel că prin implicarea fiecăruia putem produce schimbări vizibile şi pozitive în jurul nostru.

„Mă simt minunat aici. Până acum, în România am mai fost doar la Bucureşti. Simt o energie unică, e genul de eveniment care transformă oraşul şi aduce o infuzie de energie, îmi place ce am văzut până acum aici”, a declarat basistul şi directorul muzical al trupei Santana, Benny Rietveld.

Marţi, miercuri şi joi, muzica jazz se mută pe malul Someşului, în zona plajei Grigorescu unde va avea loc concursul internaţional Jazz in the Park, la care participă 18 trupe din ţară şi străinătate. Aici concertele vor începe de la ora 16:00 şi vor dura până la ora 22:00.

În aceste trei zile, de marţi până joi, jazzul e prezent după-amiaza şi seara pe malul Someşului cu trupe talentate de jazz din România, Marea Britanie, Israel şi Italia.

Publicul se poate bucura de spaţii de relaxare, zone de jocuri şi de sport. Malul Someşului este folosit în cadrul festivalului Jazz in the Park pentru al doilea an consecutiv ca loc de desfăşurare a concertelor.

Seara, de la ora 22:00, artiştii şi participanţii sunt aşteptaţi la jam sessions în Colin’s Gastro Pub.

În weekend publicul poate găsi muzica, relaxarea şi activităţile în Parcul Central, unde vor fi amplasate trei scene pe care se va cânta muzică live, atât jazz, cât şi alte stiluri muzicale.

Este pentru prima dată când festivalul va folosi întregul parc. Vor fi amplasate trei scene: una principală, la intrarea în parc dinspre Cluj Arena (pe locul unde era şi până acum scena din cadrul festivalului), una secundară, la intrarea în parc dinspre Opera Maghiară şi o scenă de muzică clasică, Classic Stage.

Vineri concertele vor începe de la ora 18:00, iar sâmbătă şi duminică, de la ora 12:00.

Astfel, vineri vor concerta în parc Hot Club de Cluj, câştigătorii concursului Jazz in the Park de anul trecut, Jazzybirds, pianistul lui Adele care vine cu un proiect personal, Neil Cowley Trio şi unul dintre headlineri, Kovacs.

După ora 23:30 seara continuă la jam sessions în Colin’s Gastro Pub.

„Ne-am dorit să folosim tot mai mult din parc, aşa că acum vom folosi tot Parcul Central în cadrul festivalului (…) Line-up-ul de acest an este preferatul meu, iar Hindi Zahra a fost una din cele mai cerute persoane de către public. Ne bucurăm că am reuşit să ţinem cont de propunerile oamenilor Vom avea şi o scenă dedicată muzicii clasice, acum îndrăznim să facem un setup atipic, tocmai din dorinţa de a o promova. Între cele două scene din parc se vor regăsi foarte multe activităţi”, a declarat directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Pentru prima dată, în cadrul festivalului va fi amenajată o scenă dedicată muzicii clasice pe care vor cânta muzicieni cunoscuţi la nivel naţional şi internaţional, toţi absolvenţi ai Liceului de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca.

Sâmbătă şi duminică activităţile şi recitalurile încep la ora 12:00 cu un program de muzică clasică susţinut de Bogdan Vaida, Iulia Merca, Tiberius Simu, Nicoleta Ion şi Ioana Cadar Freisinger. Sâmbătă vor mai concerta Jazú, Aida şi Noi, Naked, Ours Samplus şi AaRON. Iar la miezul nopţii, Parcul Central va găzdui pentru prima dată un recital de pian susţinut de pianistul Bogdan Vaida.

Ziua de duminică începe tot cu muzică clasică, de la ora 12:00 şi continuă cu Mihai Dobre, de la Şuie Paparude, Platonic Band, Benjamin Kolloch Quartet, Andrada Codorean&Swing Mob şi Hindi Zahra.

Jazz in the Park este un proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei, Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Ministerul Afacerilor Externe, departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

program jazz in the park 2016

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More