Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A început TIFF 2016, la Cluj, cu premiera mondială a filmului ‘6,9 pe scara Richer’, regizat de Nae Caranfil

0 166

Câteva mii de persoane au participat vineri seară la festivitatea de deschidere a celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu și directorul festivalului, Mihai Chirilov, au prezentat pe scurt premierele, surprizele și invitații speciali din acest an.

În timpul deschiderii oficiale, unuia dintre cei mai vechi ziariști din Cluj, Demostene Șofron, care a scris despre festival constant, încă de la prima ediție, i-a fost acordată o insignă de argint.

În cadrul evenimentului de deschidere a avut loc un spectacol stradal cu acrobați ai trupei franceze Transe Express, care au executat cântece la tobe în timp ce erau suspendați la zeci de metri înălțime deasupra publicului, în Piața Unirii.

Filmul ales pentru această proiecție specială, care marchează începutul festivalului, a fost ‘6,9 pe scara Richter’, prezentat în premieră mondială în prezența regizorului Nae Caranfil. Acesta i-a mulțumit producătorului filmului, Cristian Mungiu, pentru că a susținut acest film.

La eveniment a participat și cosmonautul Dumitru Prunariu, primul român ajuns în spațiu, care este protagonistul unui documentar care va fi prezentat zilele viitoare la festival.

Pentru ediția din acest an a TIFF au fost alese 248 de producții, dintre care 216 de lung metraj și 32 scurtmetraje, din 64 de țări. Printre invitații speciali ai festivalului se numără actrițele Carmen Galin și Sophia Loren, precum și producătorul Iain Smit (Mad Max: Drumul furiei, Al cincilea element, Șapte ani în Tibet etc.).

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155016592038747.1073741954.344764753746&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More