Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Încerca să ajungă la Untold, cu droguri în bagaj. A fost prins pe aeroport

0 94

Un cetăţean american care intenţiona să intre în Romania pentru a participa la un festival, la Cluj-Napoca, a fost prins de poliţiştii de frontieră de la aeroport având în bagaj un pliculeţ cu substanţe halucinogene.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, miercuri, la PTF Aeroport Cluj Napoca, s-a prezentat pentru a intra în ţară din direcţia Frankfurt un cetăţean  SUA, în vârstă de 36 de ani.

„La controlul de frontiera, în baza unei analize de risc şi având în vedere că bărbatul manifesta un comportament agitat, acesta a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunţit. În urma verificărilor efectuate asupra bagajului personal, s-a descoperit un plic transparent care conţinea mai multe fragmente vegetale (ciuperci), despre care existau suspiciuni că sunt halucinogene”, a arătat sursa citată.

Conform aceleaşi surse, bărbatul a declarat că intenţiona să meargă la un festival, în municipiul Cluj-Napoca, şi că substanţele respective erau folosite în scop terapeutic.

„Produsele au fost ridicate şi trimise la expertizare către laboratorul de specialitate, care a confirmat că substanţa vegetală conţine psilocină (drog de mare risc). În cauză se derulează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, pentru introducerea sau scoaterea din ţară  de droguri de risc, fără drept. Totodată, cetăţeanului american nu i s-a permis continuarea călătoriei”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More