Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Închiriau locuințe în Cluj-Napoca și puneau fetele să se PROSTITUEZE

0 203

prostitutie

30.000 de euro, 1.200 de lei, dispozitive de supraveghere audio-video, laptopuri, telefoane mobile, carduri bancare, un dispozitiv de electroşocuri şi un pistol cu bile au fost ridicate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT, în urma a cinci percheziţii efectuate la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de persoane şi proxenetism.

Ieri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj au efectuat 5 percheziţii domiciliare, 2 în Bucureşti, una în Braşov, una în Sibiu şi una în judeţul Ialomiţa. 

În urma percheziţiilor, poliţiştii şi procurorii au ridicat 30.000 de euro, 1.200 de lei, dispozitive de supraveghere audio-video, laptopuri şi telefoane mobile, carduri bancare, un dispozitiv cu electroşocuri şi un pistol cu bile. 

De asemenea, poliţiştii au pus în executare 5 mandate de aducere.

Acţiunea a urmărit depistarea şi probarea activităţii infracţionale a cinci persoane bănuite de trafic de persoane şi proxenetism. Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie-iunie 2014, un bărbat de 40 de ani şi o femeie de 24 de ani ar fi exploatat mai multe tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia în folosul lor.  Cei doi, sprijiniţi şi de celelalte persoane bănuite, ar fi închiriat mai multe apartamente, în regim hotelier, în municipiile Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu, în care tinerele erau plasate pentru a fi exploatate.

De asemenea, aceştia ar fi pus la dispoziţie telefoane şi cartele şi ar fi publicat anunţuri pe internet, pentru a atrage clienţi.

Tinerele ar fi fost supravegheate de aceştia, prin intermediul unor microfoane controlate de la distanţă şi a unor camere video.  Membrii grupării ar fi determinat victimele să se supravegheze reciproc şi să le comunice informaţiile pe care le aflau.  Fiecare victimă era obligată să ţină evidenţa încasărilor, să transmită telefonic informaţii despre clienţi şi suma încasată.

Până în acest moment au fost identificate trei victime, în cauză continuându-se cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Cele trei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de persoane au fost reţinute, pentru 24 de ore, urmând ca instanţa competentă să dispună măsurile legale ce se impun. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More