Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Închisoare pe viață pentru cei doi frați care l-au ucis pe șeful de post din Vișeu de Jos

1 1.318

Tribunalul Maramureș i-a condamnat azi pe cei doi frați care l-au omorât pe șeful de post din Vișeu de Jos la închisoare pe viață. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Tribunalul Maramureş a hotărât, marţi, condamnarea fraţilor Ioan Aurelian Tomoiagă şi Marius Ovidiu Tomoiagă la închisoare pe viaţă pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, cei doi ucigându-l pe Gheorghe Nistor, şeful de post din Vişeu de Jos, la începutul lunii ianuarie 2017, chiar în sediul Poliţiei.

De asemenea, fraţii au fost obligaţi la plata sumei de 5.000 de euro, reprezentând daune morale, către partea civilă Aurica Dascălu.

Totodată, Tribunalul Maramureş a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de mama, soţia şi cei doi fii ai victimei. Fraţii Tomoiagă au mai fost obligaţi la plata sumei de 53.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Decizia Tribunalului Maramureş nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Maramureş, Adela Dorina Mociran, a arătat, într-un comunicat de presă, că, potrivit probatoriului administrat în cauză, în 4 ianuarie, între orele 10.00 – 11.00, inculpaţii Ioan Aurelian Tomoiagă şi Marius Ovidiu Tomoiagă l-au înjunghiat de mai multe ori cu un obiect tăietor/înţepător pe şeful Postului de Poliţie din Vişeu de Jos, în sediul unităţii.

”După agresiune, victima a fost încuiată în birou, fiind găsită decedată în jurul orei 19.00. Leziunile tanatogeneratoare cauzate victimei au interesat zona arterei carotide stângi, a cordului şi zona abdominală”, se precizează în comunicatul citat.

Unul dintre cei doi fraţi fusese amendat de către şeful de post cu câteva zile înainte de producerea crimei, a menţionat Mociran.

Şeful Postului de Poliţie din Vişeu de Jos, Gheorghe Nistor, a fost găsit mort în sediul instituţiei, miercuri seară.

Autopsia făcută de către medicii legişti a arătat că şeful de post a fost ucis, iar anchetatorii au stabilit la scurt timp un cerc de suspecţi, vineri, doi bărbaţi fiind reţinuţi.

Pe data de 6 ianuarie, cei doi fraţi au fost reţinuţi, iar o zi mai târziu Tribunalul Maramureş a dispus arestarea lor preventivă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. stefan spune

    DE CE INCHISOARE PE VIATA PENTRU CRIMA? Cheltuieli cu paza, locuri ocupate in puscarie, hrana etc. Mai simplu 12 gloante sau mai ieftin UN STREANG.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More