Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Închisoarea la domiciliu pentru corupți intră la vot final în Camera Deputaților

0 132

Chiar în ziua în care puterea de la București a primit un cartonaș galben de la Bruxelles și Strasbourg pentru atacurile la adresa justiției, deputații din Comisia juridică au avizat pozitiv proiectul închisorii la domiciliu.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat marți un raport de admitere la inițiativa de modificare a legii privind executarea pedepselor (legea 254/2013), în sensul introducerii posibilității ca infractorii condamnați pentru fapte fără violență să facă închisoare la domiciliu.

Ce au decis deputații din Comisia juridică: executarea pedepselor acasa se poate realiza doar in cazul condamnarilor de maxim un an, nu de 18 luni asa cum a decis Senatul.

De asemenea, a fost reintrodusă prevederea eliminată de Guvernul Cioloș referitoare la posibilitatea ca infractorilor să le fie scăzute câte 20 de zile de închisoare pentru fiecare lucrare științifică sau invenție.

Proiectul de lege ajunge, miercuri, la votul final în Camera Deputaților, care este și for decizional.

Senatul a adoptat, pe 29 octombrie, modificarile aduse proiectului de lege pentru executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, ca urmare a reexaminarii legii in urma deciziei CCR cu privire la unele articole neconstitutionale.

Votul asupra modificărilor legislative a fost dat în comisia din Cameră chiar în timp de în plenul Parlamentului European era votată rezoluția care amendează dur comportamentul guvernului și parlamentului din România privind statul de drept.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More