Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incident aviatic la Câmpia Turzii. Un MiG-21 LanceR și-a pierdut rezervoarele în zbor

0 40

MiG-21_Lancer_C_cropped

Un incident care putea avea consecințe catastrofale a avut loc marți după-amiază în județul Cluj, pe timpul executării unui zbor de antrenament la baza aeriană de la Câmpia Turzii.

Rezervoarele unui aparat de zbor s-au desprins în aer, dar, din fericire, au căzut într-o zonă nepopulată.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, incidentul a avut loc în jurul orei 16.

”Pe timpul executării unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată”, se precizează în comunicatul MApN.

O comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene se va întruni pentru a analiza acest incident, urmând a lua măsurile care se impun.

Militari ai Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” şi ai Brigăzii 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA participă, în perioada 21-24 octombrie, la exerciţii comune de pregătire, în cadrul unei operaţiuni aeropurtate desfăşurată în zona aerodromului de la Câmpia Turzii.

Aceste exerciţii, desfăşurate în cadrul Operaţiei Atlantic Resolve a SUA, demonstrează angajamentul României de a participa activ în sprijinul securităţii colective a NATO şi reprezintă o parte a instruirii comune cu aliaţii, oferind structurilor Armatei României oportunitatea de a creşte nivelul de interoperabilitate terestră şi aeriană.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.