Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incident aviatic la Câmpia Turzii. Un MiG-21 LanceR și-a pierdut rezervoarele în zbor

0 116

MiG-21_Lancer_C_cropped

Un incident care putea avea consecințe catastrofale a avut loc marți după-amiază în județul Cluj, pe timpul executării unui zbor de antrenament la baza aeriană de la Câmpia Turzii.

Rezervoarele unui aparat de zbor s-au desprins în aer, dar, din fericire, au căzut într-o zonă nepopulată.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, incidentul a avut loc în jurul orei 16.

”Pe timpul executării unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată”, se precizează în comunicatul MApN.

O comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene se va întruni pentru a analiza acest incident, urmând a lua măsurile care se impun.

Militari ai Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” şi ai Brigăzii 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA participă, în perioada 21-24 octombrie, la exerciţii comune de pregătire, în cadrul unei operaţiuni aeropurtate desfăşurată în zona aerodromului de la Câmpia Turzii.

Aceste exerciţii, desfăşurate în cadrul Operaţiei Atlantic Resolve a SUA, demonstrează angajamentul României de a participa activ în sprijinul securităţii colective a NATO şi reprezintă o parte a instruirii comune cu aliaţii, oferind structurilor Armatei României oportunitatea de a creşte nivelul de interoperabilitate terestră şi aeriană.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More