Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incident feroviar în Șintereag. Circulația trenurilor este oprită

0 812

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe magistrala CF 400, în zona localităţii Şintereag, judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut loc în jurul orei 08.45 un eveniment feroviar: mai multe bovine au fost acroşate – la o trecere la nivel cu calea ferată – de către locomotiva trenului Regio 4205, care se deplasează pe relaţia Vatra Dornei – Bistriţa.

”Trenul şi-a întrerupt deplasarea. Circulaţia feroviară este oprită”, informează autoritățile.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud, accidentul feroviar a avut loc la ieșire din stația Șintereag, la ieșirea spre Bistrița.

”Un tren personal pe ruta Vatra Dornei – Bistrița a lovit 4 vaci. Nu sunt anunțate victime din rândul pasagerilor din tren. Au fost alocate la caz: Descarcerarea grea din cadrul Detașamentului Bistrița ți un echipaj EPA din cadrul G.I. Beclean”, transmite Cristina Răcilă, purtătorul de cuvânt al ISU.

Conform reprezentanților IPJ Bistrița-Năsăud, trenul nu a deraiat.

”Conform primelor date, trenul Regio 4205, care circulă pe relația Vatra Dornei- Bistrița a accidentat treisprezece vaci care au pătruns în gabaritul căi ferate, între halta Caila și cea din Șintereag, la Km CF 34+429.

În tren se află aproximativ 30 de călători, nefiind înregistrate victime. La această oră, ca urmare a accidentului, traficul feroviar este blocat în zonă. La fața locului efectuează verificări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul polițiștii de la Transporturi-Biroul Județean Bistrița-Năsăud”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ.

ACTUALIZARE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Bistriţa-Năsăud, circulaţia feroviară pe magistrala CF 400 a revenit la normal în jurul orei 10:40. Din cauza unui eveniment feroviar (mai multe bovine au fost acroşate, la o trecere la nivel cu calea ferată,  de către locomotiva trenului Regio 4204, care se deplasează pe relaţia Vatra Dornei – Bistriţa), aceasta fusese oprită la kilometrul 34+400 de metri, în zona localităţii Şintereag.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More