Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incident grav de securitate pe aeroportul din Cluj-Napoca. A pătruns până în cabina piloților pentru a-și face selfie

3 76

aeroport-Cluj-Napoca

Un incident grav care ridică mari semne de îndoială asupra securității pasagerilor a avut loc pe aeroportul din Cluj-Napoca, după ce un bărbat fără bilet a pătruns pe unde a avut che în aeroport, ajungând într-un avion pentru a-și face poze.

Deși nu avea bilet de călătorie cu avionul, bărbatul a reușit să treacă de mai multe filtre instalate pe aeroport tocmai pentru a face controale severe de securitate. Acesta a reuşit să pătrundă pe pista aeroportului din Cluj Napoca după ce a spart un geam. S-a plimbat fără nicio problemă pe pistă, apoi a pătruns chiar într-un avion de pasageri Wizz Air, pregătit să zboare spre Londra, ajungând până în cabina piloților.

Aici, bărbatul s-a apucat să-și facă poze (selfie-uri), dar și fotografii în cabina piloților și în avion, pe care le-a postat apoi pe Facebook.

Abia când au văzut luminile de la blitz-ul camerei foto a telefonului mobil, angajații aeroportului au intrat în alertă.

În acest caz a fost demarată o anchetă, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal. Mai mult, autorităţile au luat măsura de a înlocui geamurile prin care a trecut bărbatul cu metal.

Incidentul aruncă serioase semne de îndoială asupra măsurilor de securitate pe un aeroport internațional din România, mai ales în contextul numeroaselor atentate teroriste care au loc în Europa și în lume.

În tot timpul în care a păcălit vigilența agenților de securitate ai aeroportului, bărbatul putea să arunce în aer nu doar avioanele, dar și aeroportul în întregime, până să fie observat de cineva. Iar dacă avea inspirația să blocheze declanșarea blitz-ului de la camera foto, probabil nu era niciodată prins, doar se alegea cu o mulțime de like-uri din partea prietenilor de pe Facebook pentru isprava sa.

Potrivit Adevărul.ro, tânărul de 30 de ani din Cluj-Napoca, ar fi vrut să zboare gratis cu avionul până la Londra la iubita lui.

”Persoana a fost reperată şi a fost anunţată Poliţia. La Aeroport lucrează cam o mie de oameni, pe diferite niveluri de securitate. A fost o breşă în sistemul de securitate. S-a găsit o zonă vulnerabilă între cele două zone de securitate şi zona liberă. Persoana a reuşit să spargă un geam şi să treacă în zona cealaltă. Nu ne putem permite astfel de breşe mai ales cu ce se întâmplă acum în Europa”, a declarat pentru sursa citată Vakar Istvan, președintele interimar al Consiliului Județean Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ana spune

    Informati-va mai bine. Nu a trecut prin controalele de securitate de la plecari. A gasit o usa deschisa si a spart un geam in terminalul sosiri. Nu a trecut prin nici un control de securitate.

  2. tanase spune

    Oare de ce trebuie sa induram atatea controale de securitate, cand oricum cine chiar vrea, trece fara probleme de ele?

  3. Ioana spune

    La Cluj sunt cele mai urate si umilitoare controale de securitate de peste tot din lume pe unde am fost! Daca s-ar orienta mai putin pe pipairea pasagerilor care chiar trec pe la punctul de securitate si mai mult pe alte zone ar face o treaba mai buna!!!! Rusine!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More