Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

ACTUALIZARE – Incident ȘOCANT la Băișoara! O femeie a făcut atac de panică și a sărit în gol din telescaunul blocat

0 184

telescaunO femeie a sărit de la câțiva metri înălțime, după ce a făcut atac de panică pentru că telescaunul în care se afla s-a blocat. Incidentul a avut loc pe pârtia Buscat din Băișoara, județul Cluj.

ACTUALIZARE: 20.00

Potrivit ISU Cluj, persoana căzută din telescaun este posibil să aibă fractură de coloană.

„O tânără de 25 de ani cu suspiciune de fractură de coloană a fost transportată de Salvamont de pe pârtie până la echipajul nostru medical. Victima acuza dureri în zona lombară. Aceasta a căzut de la aproximativ patru metri înălțime”, a declarat pentru Someșeanul.ro Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca urmează să stabilească ce leziuni a suferit tânăra.

Oficialii pârtiei s-au scuzat pentru incident și au spus că fata, dacă nu rămâne paralizată, este așteptată la schi.

„Dorim să ne cerem scuze pentru incidentul de astăzi cu telescaunul. S-a datorat unei oscilații anormale de curent pe cablu. Toate punctele nefolosite sunt valabile tot sezonul.  Ne cerem scuze încă odată pentru toată situația”, au transmis administratorii pârtiei.

Citește și …
Femeia de 25 de ani care a sărit din telescaunul pârtiei de schi din Băișoara și-a rupt coloana

În legătură cu evenimentul petrecut la stațiunea clujeană Buscat, reprezentanții acesteia ne-a transmis următoarea declarație oficială:

”În data de 01.01.2015 telescaunul din Buscat Resort s-a oprit din cauza oscilațiilor de tensiune. Am încercat resetarea sistemului și repornirea cumotorului standard. După 10-15 minute am reușit repornirea sistemului de viteză redusă. În acest timp 4 clienți nu au respectat regulile de conduită a folosirii telescaunului, au ridicat bara de protecție și au sărit. Din nefericire una dintre persoane s-a accidentat în momentul aterizării. După aflarea întâmplărilor, în cel mai scurt moment echipa de salvamont a fost la fața locului. Din fericire pentru Diana, persoana accidentată, nu a necesitat nicio zi de spitalizare.
Dorim să precizăm faptul că instalația de transport pe cablu de tip telescaun se poate opri din multiple motive, fie voluntare: de către personalul instalației pentru evitarea posibilelor accidentări, fie involuntare: sistemul de protecție a telescaunului care se declanșează la vânt puternic, balansarea scaunelor, oscilații ale tensiunii sau lipsa acesteia. Telescaunul din Buscat Resort funcționează conform normelor ISCIR, PTR 9/2003, și în acest caz am procedat conform tuturor normelor de siguranță!”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More