Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incidența a scăzut sub 4 la Dej. Ce se întâmplă în județ

0 346

Rata de infectare cu COVID-19 în județul Cluj, a înregistrat vineri o nouă scădere, trendul fiind unul descendent și în marile orașe.

Rata infectărilor cu noul coronavirus, în Cluj-Napoca, în decurs de 14 zile, raportată la o mie de locuitori, a coborât vineri la 4,16, de la 4,38, cât era joi. Restricțiile de weekend rămân în vigoare, acestea fiind anulate doar după ce incidența infectărilor scade sub 3,5 la mie.

De acest prag se apropie Dej, care a scăzut sub 4 la mia de locuitori, fiind raportat vineri la 3,96.

Excepții de la restricții se fac în zilele de vineri, 23 aprilie și 30 aprilie. Atunci magazinele se vor închide la ora 20:00 în orice localitate, indiferent de incidența cazurilor de COVID-19 și de scenariul de funcționare.

Localitățile care depășesc incidența de 4 cazuri la 1.000 de locuitori, dar nu cea de 7,5 la 1.000 de locuitori, intră în „scenariul de weekend”. Adică, magazinele, terasele se vor închide de la ora 18:00, iar sălile de sport și fitness se vor închide de tot. Măsurile se aplică până când rata de infectare coboară la 3,5 la 1.000 de locuitori.

Localitățile care depășesc rata de incidență de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori vor aplica restricțiile menționate în paragraful anterior, în fiecare zi din săptămână. Restricțiile respective sunt valabile până când rata de infectare coboară la 7 cazuri la 1.000 de locuitori.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More