Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incidența la Dej a scăzut sub 3,5. La fel este și la Gherla. Scăpăm de restricții?

0 2.922

Rata incidenței cumulative a cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori a scăzut sub 3,5 la Dej și la Gherla. În Cluj-Napoca, rata este de 3,52, tot în scădere față de zilele precedente. Asta înseamnă că restricțiile de circulație se pot ridica în zilele următoare.

Conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Cluj, în 25 aprilie, rata incidenței cumulative a cazurilor de Covid-19, pentru perioada 08.04 – 21.04 a ajuns la Dej la 3,10, iar în Gherla este de 3,13.

Rata incidenței a scăzut și la Turda, la 3,44, doar Cluj-Napoca (3,52), Câmpia Turzii (6,69) și Huedin (4,81) rămânând orașele din județ cu incidența peste pragul de 3,5.

Potrivit reglementărilor actuale, în localitățile unde incidența va fi mai mică sau egală cu 3,5 la mia de locuitori, se vor ridica restricțiile de weekend și se vor putea deschide sălile de fitness, iar în timpul săptămânii operatorii economici pot funcționa până la ora 21 și circulația persoanelor este permisă fără limitări până la ora 22.

În localitățile unde incidența este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, pe lângă ridicarea restricțiilor suplimentare de weekend și deschiderea sălilor de fitness, se vor putea deschide și restaurantele la interior la o capacitate de 30% și își vor putea relua activitatea operatorii economici licențiați în jocuri de noroc, la o capacitate de 30%.

O decizie în acest sens va fi luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More