Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incidente electorale la Cluj. ACL a depus două sesizări

0 55

 

alegeriO primă parte agitată a zilei alegerilor în Cluj, unde Alianța Creștin Liberală a depus două sesizări la Biroul Electoral Județean.

Prima sesizare se referă la faptul că președintele secției de votare nr. 53, Cătană Viorica, împiedică studenții care nu au domiciliul în Municipiul Cluj-Napoca să își exercite dreptul de vot.

Cea de-a doua sesizare înaintată către BEJ se referă la faptul că la secția Nr. 2, din Municipiul Cluj-Napoca a dispărut o ștampilă de vot.

ACL Cluj a sesizat telefonic Poliția la numărul 112, cu privire la posibila mituire cu 50 de lei, pentru a vota cu candidatul Victor Ponta, a studenților din zona Complexului Studențesc Hașdeu.

Alte nereguli identificate pe raza Municipiului Cluj — Napoca:

La nivelul a 5 secții de votare au apărut grupuri masive de votanți din alte localități, votanți care s-au înscris pe listele suplimentare.

Au fost identificate 16 secții de votare unde s-a solicitat urna mobilă pentru peste 50 de votanți pe fiecare secție. La verificarea efectuată la solicitarea expresă a reprezentanților ACL din secțiile de votare s-a dovedit că majoritatea acestor cereri au fost acceptate de către președinți în condiții ilegale.

La nivelul a 33 de secții de votare, președinții acestora refuză eliberarea copiilor de pe listele suplimentare de vot, cu toate că decizia BEC Nr. 100 D îi obligă să elibereze aceste liste reprezentanților ACL, pentru identificarea unor posibile cazuri de vot multiplu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More