Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Inconștiență sau nepăsare ?! Pasagerii de pe ruta Gherla – Cluj-Napoca călătoresc înghesuiţi în microbuze – FOTO

0 274

calatori inghesuiti gherla cluj

Deși legea interzice strict supraaglomerarea microbuzelor care deplasează persoane dintr-un loc în altul și nu numai, o firmă de transport persoane din Gherla pare că nu ține cont de lege.

În câteva imagini primite de la cititorii Someșeanul.ro se vede cum șoferul unui microbuz circula cu 100 de km/h în localitate, acolo unde viteza este limitată la 50 de km/h, punând viața pasagerilor în pericol, ne explică cititorul.

Deși legislația rutieră interzice transportul pasagerilor în picioare, șoferii de microbuze care parcurg Gherla- Cluj-Napoca ignoră aceste reguli luând călători chiar dacă aceștia sunt înghesuiți.

Conform prevederilor legale, aceste microbuze nu au voie să transporte mai multe persoane decât numărul de locuri trecut în cartea tehnică a autovehiculului respectiv. Dar de cele mai multe ori, numărul călătorilor este dublu faţă de numărul de locuri.

De nenumărate ori microbuze pline până la refuz cu pasageri au fost implicate în accidente rutiere, iar din cauza șoferilor care acceptă ca pasagerii să stea în picioare s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti.

Șoferii care sunt prinși că transportă pasageri în picioare riscă amenzi cu sume cuprinse între 1000 şi 2000 de lei.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More