Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incredibil! Cât trebuie să plătească un bărbat din Bistrița asigurarea de sănătate

0 51

Un bistriţean are de plătit la bugetul asigurărilor sociale de sănătate nu mai puţin de 1.320.520 lei, acesta figurând cu creanţe încă din anul 2007. Bistriţeanul realizează venituri din activităţi independente, însă nu şi-a mai plătit contribuţia lunară de 5,5% la asigurările de sănătate de mai bine de cinci ani. Suma datorată de această persoană reprezintă 15% din totalul debitelor înregistrate la nivel judeţean la fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

În județul Bistriţa-Năsăud, sunt înregistrate 9.635 de persoane care realizează venituri, dar care nu şi-au plătit contribuţia obligatorie la sănătate, motiv pentru care nu pot avea calitatea de asiguraţi. Datoriile acestora se ridică la 8.824.921 lei, adică la peste două milioane de euro, informează Agerpres.

Dosarele datornicilor au fost transmise administraţiilor fiscale din judeţ în vederea emiterii somaţiilor de plată şi luării măsurilor de executare silită. Astfel, la administraţia fiscală din Bistriţa au ajuns 4.392 cazuri, la de cea din Năsăud – 1.996 dosare, Beclean – 1.127 dosare, Lechinţa – 721 dosare, Sângeorz-Băi – 656 dosare şi Prundu Bârgăului – 653 dosare.

Începând cu data de 1 iulie 2012, recuperarea de creanţe la fondul unic naţional al asigurărilor sociale de sănătate se face de către administraţiile fiscale, CJAS având posibilitatea să confrunte lista persoanelor care realizează venituri cu cea a celor care achită contribuţia la sănătate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More