Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incredibil la ce s-a ajuns! Ce fac părinții pentru a-și ajuta copiii să copieze la examen

0 54

India-cheating

Imagini cu zeci de persoane cățărate pe zidurile unei școli cu câteva etaje au devenit virale astăzi pe Internet. Pentru restul lumii poate părea o situație incredibilă, însă în India este ceva obișnuit.

Copiatul la examene în India este un aspect larg răspândit, iar profesorii și autoritățile par neputincioși în fața unui asemenea fenomen extrem de răspândit.

Peste 1,4 milioane de elevi susțin în această perioadă examene pentru a trece într-o treaptă superioară de învățământ. Imaginile surprinse azi în statul Bihar din India au făcut înconjurul lumii în doar câteva ore.

Zeci de părinți, frați mai mari sau rude și prieteni ai elevilor care susțin examene într-o școală au fost surprinși cățărați pe zidurile și la ferestrele sălilor de clasă, de unde îi ajutau pe cei din interior la subiectele de la examene.

Mulți dintre ei erau înarmați cu pungi pline cu fițuici și manuale, pe care le înmânează printre zăbrelele ferestrelor elevilor aflați în clase.

Riscând chiar să-și pună viața în pericol cățărându-se la o asemenea înălțime fără protecție, ”șoptitorii” înfruntă orice pericol pentru a-i ajuta pe elevi să copieze la examene.

În câteva imagini se văd chiar și polițiști care acceptă mită pentru a se uita în altă parte când se înmânează fițuicile. În cadrul unui raid care a avut loc miercuri, autoritățile au confiscat atâtea fițuici încât au umplut nouă saci. Aproape 20 de părinți au fost reținuți de poliție, dar în scurt timp au fost eliberați.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More