Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Indemnizația de hrană pentru deținuți. Guvernul vrea dezbatere pentru majorarea acesteia

0 384

Ministerul Justiției vrea să aducă în dezbatere majorarea indemnizației de hrană pentru deținuți.

În plin tăvălug al scandalurilor ce zguduie modul în care statul român se luptă cu criminalitatea, Ministerul Justiţiei, la propunerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, trebuie să actualizeze suma de bani alocată normelor de hrană pentru persoanele private de libertate.

Această modificare, scriu cei de la Mediafax, se face în funcţie de modificările preţurilor alimentelor, conform datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Statistică, dacă există diferenţe ce depăşesc 5% faţă de luna în care a fost stabilită ultima valoare.

Astfel, Institutul Naţional de Statistică arată că în perioada de timp cuprinsă între septembrie 2018 şi mai 2019, indicele preţurilor de consum pentru produsele alimentare s-a modificat cu peste 5,66%.

,,Potrivit datelor statistice furnizate de către Institutul Naţional de Statistică, indicele preţurilor de consum pentru produsele alimentar (IPC Mărfuri alimentare) pentru perioada septembrie 2018 – mai 2019 este de 105,66%. Având în vedere diferenţa procentuală de peste 5% (respectiv, 5,66%), precum şi dispoziţiile art. 51 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994, cu modificările şi completările ulterioare, este necesară actualizarea valorilor financiare ale normelor de hrană ale persoanelor private de libertate”, se mai arată în referatul de aprobare a proiectului de Ordin al ministrului Justiţiei.

În proiect se estimează că impactul bugetar va fi, anul acesta de 1.108.000 lei, iar în următorii 4 ani de câte 2.198.000 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More