Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Influența vârstei asupra ritualului zilnic de îngrijire a tenului

0 53

Vârsta reprezintă un factor fundamental în procesul de alegere a produselor cosmetice pentru îngrijirea tenului. Nu există o cremă universală care să fie eficientă pentru toate tipurile de piele și vârstă. Pielea fiecăruia dintre noi are nevoie de îngrijire personală – curățare, hidratare, nutriție și exfoliere.

De obicei, femeile încep să folosească în mod regulat produse cosmetice până la vârsta de 30 de ani. În această perioadă nu sunt necesare  remedii miraculoase – pentru îngrijirea zilnică sunt suficiente produse cosmetice obișnuite de înaltă calitate, a căror utilizare elimină senzația de etanșeitate și iritare, netezește ridurile superficiale, uniformizează tonul pielii și îi conferă o strălucire sănătoasă.

Primele riduri din colțurile ochilor pot fi netezite cu o cremă de față specială pentru această zonă. Produsele de iluminare a pielii trebuie utilizate pentru a înlătura petele pigmentare de vârstă, cum ar fi cele care apar în timpul sarcinii.

Cosmeticele anti-îmbătrânire diferă de concentrația obișnuită de ingrediente active și de capacitatea lor de a pătrunde în straturile profunde ale pielii.

Necesitățile pielii în dependență de vârstă:

 • 15 ani. Perioada modificărilor hormonale în organism și formarea tipului de piele, însoțită de o producție crescută de sebum. Este necesară curățarea completă – loțiuni alcoolice și săpun special. Se recomandă curățarea regulată a feței și o hidratare  ușoară.
 • 25 de ani. Accentul principal se pune pe curățarea adecvată (inclusiv curățarea profundă) și hidratarea. De 1-2 ori pe săptămână (în funcție de tipul de piele), se recomandă scruburi ușoare, măști purificatoare și hidratante. Principalele creme la această vârstă sunt cele hidratante și nutritive.
 • 35 de ani. Pielea necesită o întreținere regulată. Este mai bine să folosiți creme cu „aditivi speciali” – acid hialuronic, colagen, micronutrienți utili.
 • 45 de ani. Este timpul pentru o îngrijire profesională. Aplicați sistematic creme intensiv regeneratoare, pentru încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.
 • 55 de ani. Vârsta maturității- schimbările hormonale apar în organism, pielea se deshidratează, devine inelastică, contururile feței sunt neclare. Avem nevoie de produse de îngrijire speciale cu efect de ridicare (strângere), seruri intens hidratante și hrănitoare.

Cele mai eficiente ingrediente din componența produselor cosmetice

 • Mucus de melc. Cremele care conțin mucus de melc sunt concepute pentru a combate cicatricile, vergeturile și acneea. De asemenea, aceste produse cosmetice refac țesuturile afectate, umple ridurile și îmbunătățesc aspectul pielii.
 • Vitamina A. De asemenea, promovează sinteza colagenului, îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii.
 • Vitamina C promovează sinteza completă a colagenului și uniformizează pigmentarea pielii.
 • Caviar. Utilizarea acestuia ajută la stimularea creșterii fibrelor de colagen. Caviarul mai conține acizi omega-3 polinesaturați, vitaminele A, D, E, sodiu, potasiu, magneziu, fosfor. 
 • Aloe vera. O cremă hidratantă eficientă, indispensabilă pentru pielea sensibilă predispusă la reacții alergice. Iluminează petele de vârstă.
 • Acidul hialuronic. Formează o peliculă subțire pe suprafața pielii, care reține umezeala naturală și umple ridurile (datorită acestui fapt, acestea devin mai puțin vizibile). Este considerat unul dintre cei mai eficienți hidratanți (o moleculă de acid hialuronic se leagă și deține până la 500 de molecule de apă în jurul său). 

Ai grijă de tine și sănătatea tenului tău!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More