Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Infracționalitate redusă pe durata Untold Festival. Doar 18 persoane au ajuns la spital

0 54

untold festival cluj

Pe durata celor patru zile cât a ținut festivalul Untold la Cluj-Napoca, nu au fost sesizate incidente majore de natură să afecteze liniştea şi ordinea publică.

La nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost luate măsurile necesare, în scopul prevenirii faptelor antisociale şi pentru buna desfăşurare a evenimentului muzical, fiind asigurate vizibilitatea şi disponibilitatea forţelor de ordine.

Astfel, în fiecare zi a festivalului, pentru asigurarea unui climat de siguranţă, circa 800 de poliţişti, jandarmi, personal I.S.U. şi UPU-SMURD Cluj au desfăşurat misiuni specifice ocazionate de acest eveniment.

Pe durata celor patru zile de festival a fost înregistrat un nivel scăzut al infracţionalităţii sesizate. Astfel, pentru toată perioada, au fost sesizate doar 12 infracţiuni de furt, nefiind sesizate fapte comise cu violenţă.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire, fiind distribuite participanţilor flyere cu recomandări pentru prevenirea furturilor de bunuri personale, precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale, fiind organizate puncte de informare în zona festivalului.

La aceste puncte de informare s-au prezentat mai mulţi cetăţeni care au predat documente de identitate sau obiecte pierdute de către participanţi, acestea fiind returnate proprietarilor.

De asemenea, nu au fost înregistrate evenimente rutiere, poliţiştii fiind mobilizaţi în activităţi de dirijare şi supraveghere a traficului rutier atât în zona manifestărilor publice, cât şi pe raza întregului municipiu, traficul rutier desfăşurându-se în condiţii normale.

Pentru afluirea/defluirea participanţilor, au fost amplasate dispozitive suplimentare de poliţie rutieră în zona staţiei C.F.R., precum şi la intrările/ieşirile din judeţ.

De asemenea, Poliţia Transporturi Cluj-Napoca a luat măsuri pentru afluirea/defluirea participanţilor pe linie feroviară şi aeriană. Au fost suplimentate efectivele acestei structuri în zona staţiei C.F.R. şi a aeroportului, fiind constituite şi patrule de poliţişti care au acţionat pe trenurile care au circulat pe principalele rute.

Efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au asigurat zilnic măsurile de ordine publică pentru existenţa unui climat de linişte şi siguranţă pe perioada desfăşurării acestui eveniment muzical.

Pe toată durata desfăşurării evenimentului, I.S.U. şi UPU-SMURD Cluj au activat Punctul Medical Avansat (spital de campanie) din interiorul zonei festivalului.

În cele patru zile, dintre toate persoanele care au primit îngrijiri de prim-ajutor şi asistenţă medicală în punctele de acordare a primului ajutor şi Punctul Medical Avansat, doar 18 au necesitat transportul la U.P.U. şi Spitalul de Ortopedie, celelalte fiind afecţiuni medicale minore, gestionate pe loc de către personalul medical şi I.S.U. prezent.

În această perioadă, nu au fost sesizate situaţii care să impună intervenţia patrulelor mobile de prevenire şi stingere a incendiilor din perimetrul festivalului, se mai precizează în comunicatul IPJ Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More