Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Înfrățire între Bistrița-Năsăud și Voievodatul Polonia Mică

0 45

Județul Bistrița-Năsăud s-a înfrățit cu una dintre cele mai dezoltate regiuni din Polonia: Județul Myślenice, Voievodatul Polonia Mică (Malopolska).

În cadrul unei ceremonii care a reunit autoritățile administrației publice din Myślenice, Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan a semnat alături de omologul său polon, Starostele Județului Myślenice, Josef Tomal ”Înțelegerea de Cooperare” între cele două regiuni.

Cooperarea dintre cele două județe are ca scop promovarea înţelegerii reciproce şi a prieteniei dintre poporul român şi cel polonez şi consolidarea cooperării între cele două unităţi administrativ-teritoriale. Scopul principal al colaborării în constituie promovarea contactelor între cetăţeni, precum şi a schimburilor de experiență în domeniile administraţiei publice locale, culturii, economiei, ştiinţei și tehnologiei, sportului, sănătăţii, educației și tineretului.

Un promotor al relațiilor de prietenie cu regiunea polonă, prezent la eveniment, este Nicolae Moldovan – Primarul Orașului Beclean, care deja derulează proiecte comune cu Grupurile de Acțiune Locală și cu Administrația din Myślenice

Județul Myślenice este situat în zona de sud a Poloniei la o distanță de 35 Km față de orașul Cracovia și are o populație de 117.000 de locuitori. Economia județului este axată pe cercetare în domeniul tehnologic, industria chimică şi metalurgică, exploatarea și prelucrarea de cărbune și minereu, agricultură și procesarea hranei dar și industria tutunului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More