Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ingeniozitate maximă în Sălaj. Tractorul înlocuit cu elicopterul

0 175

Condițiile meteo nefaorabile nu sunt un impediment pentru agricultorii sălăjeni. Pentru a-și salva culturile ei au apelat, în mod ingenios, la elicopter.

Fenomenele meteo nefavorabile au dus, la nivelul județului Sălaj, la întârzieri importante în realizarea lucrărilor agricole de primăvară. Însa acest lucru nu i-a împiedecat pe unii agricultori.

Din cauza solului îmbibat cu apă, ce nu permite accesul în câmp al utilajelor agricole, o asociaţie agricolă din Sălaj a ales să-şi fertilizeze o cultură de rapiţă cu ajutorul elicopterului.

Valentin Duca, directorul Direcției Agricole Sălaj, a declarat astfel pentru o agenție media că „Solul este încă îmbibat cu apă şi nu se poate intra în câmp. Sunt lucrări agricole foarte întârziate, în special la trifoliene şi cartof, care trebuiau semănate până în 25 martie. Şi la porumb se pot cultiva acum doar hibrizi timpurii şi extratimpurii. Mai e nevoie de încă minim trei zile pentru ca terenul să se zvânte, însă se anunţă din nou precipitaţii”.

Acest lucru a determinat astfel o asociaţie agricolă din Sălaj să utilizeze un elicopter pentru a fertiliza la timp o cultură de rapiţă. Este vorba despre o asociație din Carastelec, care a ales să-și fertilezeze cultura de rapiță, de peste 100 de hectare, cu ajutorul unui elicopter.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More