Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Înghețată pentru alegători și acuze de turism electoral în Cluj

0 39

 

microbuz_exemplu

Viceprimarul comunei clujene Chinteni, Teodor Miron (PSD), a fost reclamat de PDL Cluj la Biroul Electoral Județean, fiind acuzat că a dus  mai multe persoane la vot cu microbuzul şcolii, apoi le-a oferit acestora îngheţată. 

„Vă solicităm să constataţi că în comuna Chinteni, sat Deuşu, viceprimarul Teodor Miron, împreună cu o serie de persoane, au săvârşit infracţiunea prevăzută de art. 386, alin. 1 din Codul Penal, coruperea alegătorilor. Viceprimarul a transportat alegătorii din satul Deuşu către secţiile de votare, cu autoturismul proprietate a şcolii din comuna Chinteni, iar după votare a împărţit acestor cetăţeni îngheţată. Coruperea alegătorilor este o faptă care sancţionată Codul Penal”, se arată în plângerea PDL, potrivit Mediafax.

La rândul său, primarul Lucia Suciu (PSD) a spus că ea a fost cea care a cerut ca microbuzul să fie folosit pentru transportul unor persoane din sate ale comunei spre secţiile de votare, aceasta fiind o obligaţie legală.

„Sunt locuitori din Sălişte şi din alte sate care sunt transportaţi spre secţii de votare deoarece la ei în sat nu există secţii, este obligaţia legală de a le asigura transport. De 20 de ani facem asta. Nu e adevărat ce susţine PDL, viceprimarul nu le-a dat înghetaţă, s-au dus oamenii să îşi ia îngheţata de la magazin, el era în stradă”, a spus Suciu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More