Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Îngrijirea hainelor: ce să eviți atunci când folosești mașina de spălat rufe și nu numai

0 870

Atunci când cumpărăm un aparat electrocasnic nou, avem uneori tendința de a-l răsfăța, de teamă să nu se strice. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, devine atât de frecvent utilizat încât nu-i mai acorzi atenție. În cazul unei mașini de spălat rufe, cum ar fi o mașină de spălat Miele, sau un uscător rufe ar trebui să renunțați la anumite comportamente pentru a o păstra în stare bună cât mai mult timp.

Mașinile de spălat și uscătoarele de rufe din ziua de azi dispun de sisteme tehnologice foarte sofisticate, iar inginerii care le proiectează nu ezită să folosească inteligența artificială pentru a vă oferi o mașină de spălat rufe economică, precum o mașină de spălat Miele, sau un uscător rufe care se poate adapta la toate țesăturile din garderoba dumneavoastră. Cu toate acestea, indiferent dacă sunt vechi sau noi, o mașină de spălat rufe și un uscător rufe trebuie folosite cu câteva precauții.

Se toarnă prea mult detergent

Dacă folosiți prea mult detergent și/sau balsam de rufe, riscați să vă deteriorați hainele, dar și să murdăriți mașina de spălat rufe, în special în compartimente. Poate ați observat deja că, după un timp, pot apărea pete negre sau maro în diferitele compartimente ale mașinii de spălat. Acesta este tocmai rezultatul faptului că prea mult detergent nu este drenat și clătit corespunzător în timpul diferitelor spălări. Pe termen lung, acest mucegai poate afecta buna funcționare a aparatului dumneavoastră, chiar și dacă vorbim despre o mașină de spălat Miele. Pentru a evita acest lucru, nu uitați să curățați compartimentele și garniturile cu un burete înmuiat în oțet alb sau săpun negru.

Umplerea tamburului cu prea multe haine

Poate fi tentant să ne umplem mașina de spălat rufe până la refuz, pentru a nu fi nevoiți să spălăm rufe peste rufe timp de mai multe zile. Cu toate acestea, acesta este un reflex foarte rău. În primul rând, pentru că există o mare probabilitate să amestecați țesături care ar trebui spălate în programe diferite și la temperaturi diferite. În al doilea rând, pentru că poate deforma tamburul și încetini mașina de spălat Miele, de exemplu, atunci când este pornită.

Nu vă spălați niciodată mașina de spălat rufe

Nu ne gândim suficient de mult la asta, dar o spălare în gol, din când în când, este o modalitate bună de a avea grijă de mașina de spălat. La fel ca atunci când vă dezghețați frigiderul, folosirea unei mașini cu puțin oțet de uz casnic în loc de detergent vă va curăța temeinic mașina de spălat Miele. De asemenea, nu uitați să îl detartrați de câteva ori pentru a preveni deteriorarea aparatului.

Închideți ușa imediat după utilizare

Odată ce mașina este terminată, închideți ușa și treceți mai departe? Aceasta este o mare greșeală! Închiderea mașinii imediat după utilizare înseamnă că nu o aerisiți, ceea ce poate duce la apariția mucegaiului și a mucegaiului, ceea ce va deteriora mașina, iar mirosul se va regăsi pe hainele dumneavoastră la următoarea spălare.

În cazul unui uscător rufe

Pe vreme umedă sau rece, nu este posibil să uscați hainele afară. Deși există câteva sfaturi pentru uscarea hainelor în interior, uscătorul de rufe cu tambur este în continuare modalitatea ideală de uscare a hainelor pe vreme rea sau atunci când nu există spațiu afară. Cu toate acestea, utilizarea unui uscător cu tambur necesită o anumită atenție.

Nu curățați filtrul uscătorului

Un filtru de uscător întreținut prost poate duce la creșterea mucegaiului în aparat. Condensatorul uscătorului ar trebui, de asemenea, curățat în mod regulat. Aceste lucruri trebuie făcute cât mai des posibil, mai ales pentru că prelungesc viața aparatului mult mai mult și evitați alte probleme sau accidente care ar putea să apară.

Nu respectați timpul de uscare

După uscare, fiți atenți la faptul că umiditatea reziduală va circula în haine datorită efectului aerului cald. Cel mai bine este să goliți aparatul atunci când timpul de uscare s-a încheiat.

Puneți burete în uscător

Bucățile de spumă sau burete, cum ar fi cele care se găsesc în sutiene, trebuie evitate cu orice preț, deoarece pot provoca un incendiu. Spuma se poate aprinde cu ușurință la căldură.

Nu așezați uscătorul în locul potrivit

Uscătorul de rufe cu tambur nu trebuie amplasat într-o încăpere fierbinte și umedă, cum ar fi o baie încălzită, îngustă și fără ferestre. Acest lucru se datorează faptului că umiditatea din aer este atrasă în mașină, încetinind procesul de uscare.

Lăsarea nesupravegheată a uscătorului cu tambur în funcțiune

Uscătoarele de rufe se numără printre cele mai frecvente aparate electrice care iau foc. Dacă observați un miros de arsură, nu trebuie să utilizați aparatul. De asemenea, se recomandă cu tărie să nu lăsați niciodată uscătorul de rufe în funcțiune atunci când părăsiți casa. Dacă cercul din pătratul de pe eticheta unei haine are un punct, aceasta poate fi pusă într-un program convențional de uscare cu tambur. Dacă există două puncte în interiorul cercului, îmbrăcămintea va necesita un program de temperatură scăzută, adică o uscare mai blândă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More