Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Îngrozitor! România termină cu doar o medalie de bronz Campionatele Mondiale de gimnastică

1 31

Larisa Iordache sol 

Dacă în ultimii zeci de ani nu era Campionat Mondial la care România să nu domine concursurile de gimnastică și să se întoarcă acasă cu salbe de medalii, ediția din acest an a Mondialelor a fost absolut terifiantă.  România a încheiat cu doar o medalie câștigată, cea de bronz de la sol câștigată de Larisa Iordache.

Solul, un aparat care aducea până acum șiraguri de medalii pentru România, s-a dovedit în acest an prea solicitant pentru românce. Deși a avut un exercițiu fără greșeli majore, Larisa Iordache n-a reușit să cucerească aurul. Calificată în finală cu a treia notă, Iordache a încheiat concursul pe locul tot pe locul 3, obținând singura medalie a delegației României.

Sandra Izbașa, multiplă campioană europeană, mondială și olimpică. Izbașa a avut un exercițiu excelent până la ultima diagonală, ultimul salt fiind aterizat greșit. A pus mâinile pe covor și a fost drastic depunctată, primind la final 13.733, rezultat cu care s-a clasat pe penultimul loc.

Singurul reprezentant al României în finalele masculine pe aparate, Marius Berbecar a încheiat pe locul 6 în finala de la paralele. Bistrițeanul a avut o singură greșeală, una care însă l-a costat. Românul a obținut nota 15.000 într-un concurs presărat cu ratări și care a fost câștigat de Chaopan Lin (China) şi Kohei Uchimura (Japonia), ambii medaliați cu aur.

marius berbecar paralele

O speranță pentru medalie a României s-a năruit pe ”puntea suspinelor”. Bârna putea aduce chiar medalia de aur pentru delegația noastră, însă Larisa Iordache a ratat, după ce la jumătatea exercițiului a căzut de pe bârnă, cum a căzut și la individual compus. Românca a terminat concursul pe locul 7, medalia de aur mergând în Rusia la Aliya Mustafina.

Larisa Iordache barna

Tot pe locul 7 a încheiat România și finala masculină de la sărituri. Bistrițeanul Marius Berbecar a obținut 14.800 și 14.900 la cele două sărituri, având o notă finală de 14.850. Titlul de campion mondial a fost cucerit de coreeanul Hak Seon Yang, cu nota 15.533.

Foto: prosport.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More