Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Înșelăciune cu iz exotic. Un nigerian reținut de polițiștii bistrițeni

0 133

În urma unor percheziții domiciliare două persoane au fost reținute de către polițiștii bistrițeni. Aceștia efectuează cercetări într-un dosar de penal privind infracțiunea de înșelăciune.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au reținut, pentru 24 de ore, două persoane și efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. În cadrul cercetărilor efectuate în acest dosar penal, polițiștii au identificat o femeie, de 30 ani, din Galați, și un cetățean nigerian, cu drept de ședere temporară în România, ambii bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, ieri, 21 octombrie, în urma extinderii investigațiilor, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Galați, și au ridicat mai multe telefoane mobile, laptopuri, carduri de credit, cartele SIM și suma de 5.410 euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârșirea infracțiunii mai sus numite.

De altfel, polițiștii au stabilit că în perioada iulie – septembrie 2018, cei doi ar fi indus în eroare mai multe persoane, prin faptul că le contactau telefonic, foloseau o identitate falsă și pretindeau că le expediază colete cu bani din țările arabe. De asemenea, cei doi cereau să le fie trimise sume de bani care ar fi reprezentat comisioane pentru transferul coletelor. În această acțiune s-au folosit de servicii de transfer monetar și au cauzat astfel un prejudiciu în valoare de 26.750 euro.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 ore și urmează să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al Direcție de Operațiuni Speciale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More