Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Înșelăciune cu locuri de muncă în Germania

0 87

locuri de munca muncitori agricultura

Un tânăr de 29 de ani a reușit să strângă peste 10.000 de euro de la aproape 100 de persoane cărora le-a promis că îi va ajuta să-și găsească locuri de muncă în Germania.

Judecătoria Zalău a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui C. Cristian, 29 ani, din Şimleu Silvaniei pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Din probatoriul administrat de poliţişti reiese faptul că în perioada octombrie 2012 – martie 2013, C. Cristian a indus în eroare aproximativ 100 de persoane, cărora le-a promis locuri de muncă în Germania, pretinzând că este reprezentantul unor firme care recrutează forţă de muncă în agricultură.

Fiecare persoană plătea, la încheierea „contractului de muncă”, sume de bani cuprinse între 135 – 150 Euro, însă niciuna nu a ajuns să lucreze efectiv în Germania. Majoritatea păgubiţilor sunt din judeţul Sălaj, însă există persoane înşelate şi din judeţele Maramureş şi Vâlcea.

Prejudiciul estimativ de ridică, până în prezent, la 10.500 Euro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More