Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Înșelăciune și fals în înscrisuri. Au beneficiat de indemnizație pentru creșterea copilului

0 182

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit mai multe dosare penale cu privire la infracțiunile de înșelăciune și fals în înscrisuri.

Potrivit celor de la IPJ Bistrița-Năsăud, ieri, 25 ianuarie, poliţiştii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Este vorba despre o femeie de 31 ani, din Bistrița, care din 2019 și până în prezent, ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului. Aceasta a declarat în mod fals că ar fi desfășurat activități independente și că a obținut venituri în urma desfășurării acestor activități în lunile anterioare nașterii copilului, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului, respectiv 4894 lei/lună.

Tot ieri, poliţiştii s-au sesizat din oficiu și în cazul unei femei de 29 ani, din Bistrița. Din 2019 și până în 2020, aceasta ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului, totodată declarând în mod fals că ar fi desfășurat activități independente și că a obținut venituri în urma desfășurării acestor activități în lunile anterioare nașterii copilului, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului, respectiv 6786 lei/lună.

La aceeași dată de 25 ianuarie, poliţiştii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată și în cazul unui bărbat de 32 ani din Spermezeu.

Din 2019 și până în 2020, acesta ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului, declarând și el în mod fals că ar fi desfășurat activități independente și că a obținut venituri în urma desfășurării acestor activități în lunile anterioare nașterii copilului, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului, respectiv 4562 lei/lună.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More