Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Înșelăciunile prin telefon și-au găsit nașul… sau nașa

0 231

inselaciune telefon

O femeie din Zalău a evitat să cadă în plasa escrocilor, reușind să reziste cu stoicism insistențelor celor care voiau să o înșele cu premii fictive anunțate prin telefon.

Femeia a fost sunată joi de un bărbat, care i-a spus că reprezintă compania de telefoane Romtelecom şi a anunțat-o că a câştigat o sumă mare de bani, dar că pentru a intra în posesia premiului, trebuie să plătească comisioanele.

Zălăuanca nu a căzut în cursa întinsă de escroc, ceea ce l-a determinat pe acesta să schimbe scenariul. Pentru a o convinge pe femeie să plătească acele comisioane aferente premiului câștigat, escrocul a apelat la alte două persoane care să o sune pe femeie.

Aceștia s-au recomandat a fi „poliţist la antifraude în IPJ Sălaj” şi „notar public”, insistând pe ideea că femeia a câștigat și confirmând astfel ”premiul” oferit de compania de telefonie.

Bineînțeles, nici aceste manevre nu au reușit s-o determine pe femeia din Zalău să dea curs solicitării de a trimite bani escrocilor. Mai mult, aceasta a anunțat poliția.

”Recomandăm populaţiei să adopte aceeaşi conduită şi să nu dea crezare unor veşti prin care se anunţă că au fost desemnaţi „fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu au participat; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune şi înscrierea automată la vreun concurs, fără consimţământul abonatului. Apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi reclamaţi aceste tentative de înşelăciune, acest demers fiind de natură a ajuta Poliţia la identificarea escrocilor”, se arată în recomandarea IPJ Sălaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More