Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Înșelătorie prin email cu Loteria Vizelor

0 231

Loteria Vizelor SUA

Tot mai mulți cetățeni români primesc mesaje prin intermediul căsuțelor de email prin care sunt anunțați că au câștigat la Loteria Vizelor.

Un astfel de mesaj a primit recent chiar și Consiliul Județean Hunedoara. În mesaj, destinatarul adresei de email, chiar președintele Consiliului Județean, era anunțat că a câștigat la Loteria Vizelor.

Mesajul a venit din partea Departamentului de Stat al Statelor Unite, după cum arăta semnătura din email.

În realitate, este vorba doar despre o altă formă de înșelătorie, astfel de mesaje fiind primite de către români care nici măcar nu au aplicat pentru Loteria Vizelor.

Schema înșelătoriei este aceea că cei vizați sunt anunțați că au câștigat la Loteria Vizelor și că au obținut astfel dreptul de ședere în Statele Unite, dar pentru a intra în posesia premiului trebuie să plătească online o taxă ce depășește 1.000 de dolari.

Astfel de cazuri au intrat deja în atenția oamenilor legii, iar polițiștii îi sfătuiesc pe cetățenii români să nu dea crezare unor astfel de mesaje și, mai ales, să nu dea curs îndemnului de a plăti diverse taxe pentru a intra în posesia unor premii, mai ales știind că nu au participat și nu s-au înscris la astfel de concursuri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More