Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a reorganizat

0 80

Una dintre prioritățile asumate de către Ministerul Afacerilor Interne prin Programul de Guvernare este optimizarea mecanismelor funcționale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în vederea îmbunătățirii sistemului de management în situații de urgență și protecție civilă.

În acest sens, un pas important l-a reprezentat corelarea cadrului normativ ce reglementează activitatea IGSU cu legislația de nivel superior în domeniul situațiilor de urgență, astfel încât să rezulte o structură organizatorică funcțională, adaptată noilor realități ale societății.

Astfel, la propunerea MAI, Guvernul a adoptat o serie de modificări la Regulamentul de organizare și funcționare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență şi organigrama instituției.
Prin actuala reorganizare se eficientizează activitatea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență printr-o întărire a funcției de coordonare și control, fluidizare a fluxului informațional și operațional, delimitarea clară a responsabilităților și evitarea suprapunerilor de competențe la nivelul unor structuri interne de specialitate.

Un aspect important reglementat de modificările legislative vizează integrarea domeniilor de acțiune prevenire – pregătire – răspuns sub comandă unică, coordonare unitară ce permite controlul eficient al fluxului de informații, eliminarea suprapunerilor și creșterea calității intervențiilor.
Astfel, integrarea activității de stingere a incendiilor cu cea de prevenire, va avea ca efect folosirea mai bună a resurselor și a informațiilor obținute în teren atât de către de inspectorii de prevenire, cât și de personalul specializat în stingerea incendiilor.

De asemenea, pentru îmbunătățirea gradului de atragere a fondurilor destinate dotărilor cu tehnică de intervenție, au fost integrate și puse într-o coordonare unitară domenii precum logistic, managementul proiectelor, comunicații și tehnologia informațiilor, respectiv achiziții.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More